Mam pytanie.
Jak wyjąć czujnik halla z mojego aparatu czy muszę rozebrać cały aparat zapłonowy czy może jest jakiś inny prostszy sposób? A może da się go (czujnik) jakoś wyczyścić bez wyjmowania?

Pozdrawiam.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie masz objawy ? wogóle nie zapala autko, bo czujnik Halla to w zasadzie elektronika i nie czyści sie a wymienia,lasot pisze:Witam.
Mam pytanie.
Jak wyjąć czujnik halla z mojego aparatu czy muszę rozebrać cały aparat zapłonowy czy może jest jakiś inny prostszy sposób? A może da się go (czujnik) jakoś wyczyścić bez wyjmowania?![]()
Pozdrawiam.
skoro fura jeździ i zapala to nie widzę problemu po stronie hallalasot pisze:Tylko jak?BeBe_1 pisze:Jak wyżej jeżeli podejrzewasz usterkę w Hallu to nie nastawiaj się na czyszczenie raczej tylko wymiana.
Nie nie - bez gazu. Gazu nie mam zamiaru zakładać.RobertP pisze:czy jeździsz na gazie ?
To akurat mam. Tylko jak go wyciągnąć?RobertP pisze:a jak wyciągniesz i mówisz że to czujnik halla i masz zręczne palce i lutownice i miernik to koszt naprawy może spać nawet do kilku złotych
no to całe szczęscielasot pisze:Nie nie - bez gazu. Gazu nie mam zamiaru zakładać.RobertP pisze:czy jeździsz na gazie ?
zdjąłem palec rozdzielacza i koniec przeszkadza taka osłona metalowa do odczytu impulsów.RobertP pisze:no jak ??? hmm no pokombinuj wyjdzie napewno ...
a co wklejony jest czy co ? powinno w miarę wyjść wszystko ...
Ale trudnoBeBe_1 pisze:Żeby wymienić Halla trzeba niestety roebrać aparat.
Podpinałem u znajomego. Na włączonym silniku też błąd był. po jego wykasowaniu tęż się pojawił myślę dlatego że hall może " przekłamywać"od czasu do czasu.RobertP pisze:a powiedź mi jak sprawdzany był problem że wyszło że czujnik Halla jest uszkodzony ?
wiem wiem że jest drogi, ale ciesz sie że nie masz Forda tam dopiero krokowiec jest drogi a zamienników nie ma i tylko oryginały i nic sie nie da zrobićlasot pisze:Też nie wiem jak się do niego zabrać żeby coś nie zp..... ć. Na ile go rozbiorę i wyczyszczę w Twojej ocenie. Dodam że jest to krokowiec na 6pinów czyli drogi.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 111 gości