Rzucanie tyłem golf III kombi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, tak jak w temacie zarzuca mi tył auta, nawet przy prędkosci 50km/h przy szybszym ruchu kierownicy auto może stanąć bokiem, przy prędkościach ponad 120km/h jest tragicznie tak delikatnie trzeba obchodzić się z kierownicą.. Proszę o pomoc bo już jestem głupi.. Dodam że tuleje tylnej belki(4) wymienione na nowe Febi 2tygodnie temu, amortyzatory mają po ok 70%, opony mają odpowiednie ciśnienie i nie są bieżnikowane. Na stacji diagnostycznej stwierdzono że jest okej i nie ma luzów, więc nie mam pojęcia co jeszcze może mieć wpływ. Z góry dziękuje za sugestie.
-
- VWGolf.pl Killer
luzów nie ma ale czy zbieżność i kąty pasują bo to najważniejsze w tylnej belce
-
- VWGolf.pl Killer
czyli co w normie jest tył czy tylko tak mówili masz jakieś dane z pomiaru? z tego co piszesz to że tak prowadza autem to musi coś być poważnego
Nie dostałem niczego, mówił tylko ze gotowe i tyle..Ale mechanik nie wydawał mi się zbytnio obeznany, był wielce obrażony że ma coś robić.
Więc to kwestia zbieżności czy są jakieś inne opcje?
Więc to kwestia zbieżności czy są jakieś inne opcje?
-
- VWGolf.pl Killer
generalnie z tyłu masz belkę i nie ma za bardzo regulacji więc dlatego pytam czy podał jakieś parametry zbieżności i pochylenia kół bo jak belka trafiona to już nic nie ustawisz tylko wymiana na inną ratuje sprawę
Nic nie podawał, wiec pojadę na zbieżność do kogoś innego jeszcze raz i może dowiem się coś więcej.
-
- VWGolf.pl Killer