Fastener Przy ośmiu elementach chyba nie ma sensu cieniowania pozostałych? To tak jakbyś malował zderzak a klapkę od ucha holowniczego cieniował. Ewentualnie można zostawić klapę bagażnika i dach ale i tak mogą odstawać. Ja jak już bym malował całego.
Fastener pisze:Po wizycie u miejscowego lakiernika zapoznałem go z tematem i zaproponował mi usługę w postaci polakierowania poszczególnych elementów w cenie 300zł od elementu. Czy przy prawie całym malowaniu auta ta cena nie powinna być mniejsza ?
Tak czy inaczej robotę przeważnie rozlicza się od elementu, nie dziw się chłopu bo pewnie chce sobie odbić auta w których malował jeden element a musiał grzać kabinę dla całego samochodu. 300zł to jeszcze tragedii nie ma, jeśli liczy też tyle za maskę i dach dużej krzywdy nie ma. Możesz się oczywiście targować do 250zł od elementu, zwróć uwagę lakiernikowi że tylko odświeżasz lakier i nie ma dużo szpachlowania.
Fastener pisze:Wiem także, że ktoś już zmienił na całym tym aucie kolor z zielonego ( taki wypuściła fabryka ) na właśnie czarny metalik LC9Z. Lakiernik stwierdził, że blacha ocynku już nie będzie posiadać jakie jest najlepsze tego rozwiązanie ? Jakieś profesjonalne podkłady ocynkowe aby przywrócić fabryczny ocynk ? Może jakiś lakiernik się wypowie w mojej sprawie ? mogę posłużyć się zdjęciami nadwozia. Proszę o pomoc
Całego lakieru pewnie nikt nie zrywał i ocynk jest, ale chodzi zapewne o to że w niektórych miejscach może go brakować, bo przecież z jakiegoś powodu malowany był. Nie ma też sensu nakładanie podkładu antykorozyjnego na lakier, ewentualnie miejsca gdzie będzie goła blacha, ale na to co użyją nie masz żadnego wpływu. Jeśli walą szpachlę na goły metal i mają tylko podkład wypełniający nie zmienią technologii na jedno auto bo sobie tak życzysz.
Dawaj zdjęcia może da się coś więcej opowiedzieć.