Dawno mnie tu nie było ale nie oznacza to że nic się nie działo. Wiec po kolei:
-swap VR6 został sprzedany
-skóry z wnętrza zostały sprzedane
Kupiłem zaś... Kolejnego golfa:)
Auto sprowadzone z niemiec, od 8 lat wyrejestrowane, było w posiadaniu chłopaka ze wsi który od czasu do czasu przepalał go po wiejskich drogach.
Golf był w wersji GT, pod maską RP, na pokładzie idealne półkubełki, idealne tapicerki drzwi, mfa, czarny sufit z szybrem w jednym kawałku(którego mi brakowało-mój połamany), wspomaganie i inne elementy typowe dla wersji GT. Blacharsko bity w dupe, reszta ideał, podłoga zdrowa, drzwi, błotniki etc wszystko zdrowizna!! Plan był prosty wyciągnąć z niego wszystko co jest w lepszym stanie niż u mnie, dodatkowo szykuje się do swapu na ABFa a wiec przełożyłem całą instalacje elektryczna, wpadł chwilowo silnik ze skrzynia, półosie, wydech i pompa paliwa. Wiec z mojej wiedzy wynika ze wystarczy dokupić zdrowego abfa i można swapowac. Golf posiadał również książke serwisową.
Wyjmowanie silników
Pompa z RP wcześniej umyta już na swoim miejscu
Przełożyłem tez wspomaganie, wpadły od razu nowe drążki kierownicze, oraz dokończyłem temat hamowania. tył to seria gti, natomiast przód to girling 60 czyli 2 duże tłoki z tarczami z G60 280mm. Zaciski dostały ode mnie full renowacje czyli piasek, proszek do tego nowe gumy, tłoki oraz nowe odpowietrzniki
Przez chwile na aucie były założone bbs ra, stwierdziłem ze nawet na czas swapu i dopinania po swapie detali auto musi mieć cos lepszego niż zwykła stal
![Obrazek](http://www.fotem.pl/data/mini/male_0dd1c9499fd92fa47a22f3b9ec3ab23.jpg)
Postanowiłem również przeprosić się z HELPerami, jazda bez nich jest beznadziejna, fakt pomimo skrecenia przodu na maxa jest ciut za wysoko ale jeździ się przyzwoicie nawet na oponach 185/35
A jeśli chodzi o temat kół to BBSy RMy dalej czekają na lepsze czasy a duże hamulce skłoniły mnie aby poskładac inne koła które zalegały mi na regale
RH ZW1 17" 8J wypiaskowane, pomalowane proszkowy, ranty full poler, oraz nowy chrom na śruby, wszystko ładnie skrecone i dopieszczone przez forumowego bartka;)thx
i tak auto prezentuje się na dzień dzisiejszy, w najbliższym czasie montaż rollbara
![Obrazek](http://www.fotem.pl/data/mini/male_0f6992b6855f759f544698e930be4ca.jpg)