Czujnik temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury
Witam
Ostatnio mam problem z odpalaniem mojego mk4 1,6 AKL bez dodania gazu się nie obejdzie a jak już odpali to przebiera i dymi na biało a przy tym czuć nie przepaloną benzynę. Mam więc pytanie czy to jest wina czujnika temperatury ? Vag nie pokazuje błędu po dalszym sprawdzeniu temperatury w pozycji 01-Engine - Meas Blocks grupa 001 i porównaniu jej z temperaturą z pozycji 17 Instruments Meas Blocks grupa 003 jest różnica 50*C
Ostatnio mam problem z odpalaniem mojego mk4 1,6 AKL bez dodania gazu się nie obejdzie a jak już odpali to przebiera i dymi na biało a przy tym czuć nie przepaloną benzynę. Mam więc pytanie czy to jest wina czujnika temperatury ? Vag nie pokazuje błędu po dalszym sprawdzeniu temperatury w pozycji 01-Engine - Meas Blocks grupa 001 i porównaniu jej z temperaturą z pozycji 17 Instruments Meas Blocks grupa 003 jest różnica 50*C
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik temperatury
no to chyba jasne że czujnik nie gada...albo jest problem z jego okablowaniems0ny82 pisze:różnica 50*C
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik temperatury
nie wiem dlaczego...ale oprócz błędów mamy właśnie bloki pomiarowe...i w nich widać że nie jest ok. Czujnik zielony, ewentualnie czarny - są fotki na forum
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik temperatury
może tak, może jakiś dziwny zamiennik...oryginalnie byłe zielone, a w pierwszych rocznikach czarne
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik temperatury
nie pisz posta pod postem...i użyj wyszukiwarki nr czujnika zależy od koloru...a nawet nie podałeś rocznika. Wyszukiwarka powie jaki jest numer.
-
- VWGolf.pl Killer
Czujnik temperatury
odepnij kostkę i sprawdź jak zapali zimny
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11