Zrobi to wszystko zwykłym kkl-em i wyżej podanym programem,bez zbędnej inwestycji w commandera.mcaris pisze:Chodziło mi że do zgrania epromu a następnie do zapisania to can commander
[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
vag eeprom mam a tym chyba idzie zgrac wsad i wgrac spowrotem ? Tak robilem przynajmniej przy aktywacji RKM , na moim budziku nie poszło niestety bo mam koncówke B, ale przebieg to sie w ten sposób zmienia tak? zgrywam wsad, edytuje przebieg i wgrywam? w a6c5 tez pojdzie?
no smoke=no fun
ALH+0.205+CHIP
131km 320nm
ALH+0.205+CHIP
131km 320nm
-
- Mały gagatek
Pobrałem Eepromeer 1.19g I aby teraz ustawić RPM i wskazówki, to pierw musze zczytac eprom? Czyli co mam kliknąć? Dash read?(ustawie sobie aby czytał kabel kkl z USB). ale mam kliknac DASH-read eprom czy ECU READ EEPROM?I potem jechac według poradnika na 1 stronie?
Tak, tylko zrób kopie wsadu , a najlepiej ze 3, i najlepiej sczytaj 3 razy osobno bo sie zdaza ze wsad nie zgrywa sie cały, potem wgrywacz ten zle sczytany i pupa.
no smoke=no fun
ALH+0.205+CHIP
131km 320nm
ALH+0.205+CHIP
131km 320nm
-
- Forum Master
Tak.fisichella94 pisze:I aby teraz ustawić RPM i wskazówki, to pierw musze zczytac eprom?
Tak.fisichella94 pisze:ale mam kliknac DASH-read eprom
-
- Mały gagatek
A tam po prawej stronie pisze mileage i kilometer? to tam bedzie mój przebieg? jeśli tak to można tam go zmienić i zapisać spowrotem? Ktoś tak probował? I zmienic te ustawienia na miejscu w samochodzie? I spowrotem wgrać?
A ja mam taki problem ze adaptowałem licznik z passata 3B0 920 849A, u mnie siedział 1J0 920 806C i świeci mi się kontrolka ABS i miga ręcznego... Ma ktoś pomysł co to może być?
-
- Mały gagatek
Właśnie proboje zgrac eeprom programem eepromer 1.19g i gdy klikam Dash read to wyskakuje mi błąd UNABLE to open usb, albo com1 albo com2(zalezy co ustawie). Pewnie sie nie da wgrac w moich zegarach ile przejade na baku.
Witam ja sobie poradziłem z migająca kontrolką abs-u ( moduł komfortu 1j0..) ale w liczniku 3B0 920 847D. Wsad 849 ma troszeczkę inną strukturę ale może podejdzie . U mnie w komórce 1E4 było F7 ja zmieniłem na 63 (Golf 4) i kontrolka nie świeci . Zresztą można sobie zmienić np. bryłę auta ja wrzuciłem z sharana
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
Ja wgrałem wsad z r32(z nową strukturą musiał być) do tego licznika passatowskiego, przepisałem swoje dane i już też wszystko gra (abs, indeź prędkości) podziękowania dla skrzaka
Panowie,
Proszę o pomoc w temacie aktywacji zasięgu na baku oraz podświetlania wskazówek w golfie 2001 ASZ.
Controller: 1J0 920 826 C
Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB8 V07
Kodowanie : 05124
Niestety eprom kończy się na 380 i nie wiem co dalej aby móc aktywować powyższe funkcje
Proszę o informacje, czy jest to możliwe a jeżeli tak to co należy zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc
Proszę o pomoc w temacie aktywacji zasięgu na baku oraz podświetlania wskazówek w golfie 2001 ASZ.
Controller: 1J0 920 826 C
Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB8 V07
Kodowanie : 05124
Niestety eprom kończy się na 380 i nie wiem co dalej aby móc aktywować powyższe funkcje
Proszę o informacje, czy jest to możliwe a jeżeli tak to co należy zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc
-
- Forum Master
Czym odczytujesz ten eeprom?Nexa pisze:Niestety eprom kończy się na 380 i nie wiem co dalej aby móc aktywować powyższe funkcje
Wychodzi na to że eprom nie zgrał się cały .Musisz zgrać cały eprom bo bez tego nic nie zrobisz
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
- Death_Proof
- Ma gadane