Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
wczesniej pisalem juz o tym; silnik bardzo agresywnie reaguje na dodanie gazu i przy zmianie biegow(choc mniej odczuwalne), wystarczy lekko dodac gazu a silnik od razu ma ''kopa'', do szybkiej agresywnej jazdy jest to nawet spoko, ale do normalnego uzytkowania nie jest to do konca takie ok, czy moze miec to cos wspolnego z wywaleniem n249?swiece nowe, dv nowy aso
przeziom, jak napisałeś 10-13 bar tak oczywiście być nie może różnica pomiędzy cylindrami max 0,5 i to za dużo , ogólnie jak wiadomo 1.8t jest odpręzony tak że będzie miał na pewno mniej niż zwykłe 20v a ile ma to ci nie powiem ...
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
homer21, własnie wyczytałem w różnych miejscach różne wartości. Rozbierzność maksymalna nie powinna być większa niż 10% podobno.
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
ja w swoim na sucho i ciepły ok 70*C olej (czyli tak jak się powinno mierzyć) miałem 13.5-14 w 1.8T po przebiegu ok 160tkm.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
podpowie mi ktos na pytanie czy brak n249 moze byc przyczyna agresywnej reakcji na dodanie gazu i przy zmianie biegow
Najlepiej nagraj jakis filmik to będzie wiadomo oco chodzi bo teraz to jak we mgle xD
Mój Mk2 1.8 T http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
na filmie nie bedzie tego widac, to po prostu czuc , nie jest to jakies bardzo nierzyjemne, ale troche to drazni
Panowie mam problem ze światłem stop po swapie. Wcześniej nie podłączałem czujnika położenia sprzęgła i czujnika przy pedale hamulca. W kostce od czujnika pedału hamulca są 4 piny. Pin 4 (czerowno-czarny) i pin 3(biało-żółty) podpiąłem do czarnej kostki którę następnie idą do sterownika silnika. Zostały pin 1(czerowno-brązowy) i pin 2(czarno-niebieski) i teraz pytanie gdzie mam je podłączyć ? Z czujnika pedału sprzęgła wychodzą 2 piny. Pin 2 (biało-czerwony) poprowadziłem do sterownika a pin 3( czarno-niebieski) gdzie mam podłączyć?
Sławek, prawdopodobnie wyrzucenie n249 spowodowało tą agresywną reakcję.
Jest jeszcze jedna opcja. ruszałeś gruszkę od turbiny?
Jest jeszcze jedna opcja. ruszałeś gruszkę od turbiny?
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
gruszka nic nieruszalem, po swapie wywalilem n249,n112, sai, przed swapem, kawalek sie ta octavia przejechalem niczym wyjalem silnik, i z tego co pamietam gaz inaczej reagowal, podobnie jak w moim tdi, tak plynnie
masa auta nie ta więc może w tym leży problem ?
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
wiec co vry oryginalnie jezdza jeszcze mniej przyjemniej?
zalozylem spowrotem n249, i znacznych roznic nie odczulem, no moze ze troche mniej reaguje na gaz
zalozylem spowrotem n249, i znacznych roznic nie odczulem, no moze ze troche mniej reaguje na gaz
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
nie podmienialem, gosc ktory sprawdzal logi pisal ze doladowanie jest oki i ladnie trzyma, wiec n75 bym wykluczyl