Turbina do vr6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Turbina do vr6
Witam
Mam takie pytanie jakie polecacie turbiny do vr6.
Mam zamiar władować w vr-a turbine od T4 2.5TDI.
Jak wy to widzicie .
I czy sie opłaca bo wiadomo skróci to wydajność i żywotność silnika.
Mam takie pytanie jakie polecacie turbiny do vr6.
Mam zamiar władować w vr-a turbine od T4 2.5TDI.
Jak wy to widzicie .
I czy sie opłaca bo wiadomo skróci to wydajność i żywotność silnika.
Zapraszam do mojej Borówki
FB :https://www.facebook.com/BorabyFaloo/
FORUM : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=587508

FB :https://www.facebook.com/BorabyFaloo/
FORUM : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=587508
Turbina do vr6
hahaaa,ha żartujesz chyba nie zdążysz nawet wyjechać z garażu i zapcha się silnik, zadusi się 

Spawanie nierdzewki i aluminium, swapy , montaż turbosprężarek, klatki bezpieczeństwa
Turbina do vr6
od SCANI lepsza już by była.
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
Turbina do vr6
No wy tu sobie zartujecie, a to wbrew pozorom jest powaze pytanie. Wiekszosc wlascicieli wolnossacych benzyn marzy o turbie
. Oczywiscie chce zainwestowac gora pińcet zł.
I tu mozna polecic zakup dobrego odkurzacza tak powiedzmy o mocy 2000W, zainstalowanie powinno byc proste. Do tego trzeba dolozyc przetwornice napiecia zeby nie byc skazanym na przedluzacze
. Przyrost mocy w vr6 powiedzmy 200km po wystrojeniu oczywiscie.

I tu mozna polecic zakup dobrego odkurzacza tak powiedzmy o mocy 2000W, zainstalowanie powinno byc proste. Do tego trzeba dolozyc przetwornice napiecia zeby nie byc skazanym na przedluzacze

Turbina do vr6
Jak chcesz do V6 włożyć turbo od tdi, proponuję też wtryski z lpg 1gen, a odkurzacz o którym mówi przedmówca nada się idealnie jako kompresor. Takie turbo z odkurzaczem to conamniej 600PS+
-
- Nowicjusz
Turbina do vr6
Witam odswieze troszke temat poniewaz interesuje mnie delikatny wzrost mocy w moim vr:) czytam szukam i jakos nie moge nic konkretnego znalesc:) Chciałbym zapytac czy jest sens pchania turbo ? jaka moc wytrzyma silnik na serii? i w sumie co jest lepsze turbo czy kompresor? i jakie koszta wiążą sie z jednym i z drugim . prosze o pomoc lub jakies wskazowki:)
Turbina do vr6
Gavranowsky, moja wskazowka -> uzyj szukajki.. tematow masz tyle, ze przez caly tydzien bedziesz czytal.. jak wtedy bedziesz mial pytania to zacznij je zadawac 

-
- Nowicjusz
Turbina do vr6
no własnie jedyne co znalazlem to własnie ten post na ktorym wysmialiscie chlopaka i tyle . ale w sumie nigdy nie moglem znalesc pomocy na tym forum to nie wiem po co sie łudziłem
pozdro 

Turbina do vr6
Gavranowsky, delikatny wzrost mocy to dla Ciebie jaki? W takiej opcji wedlug mnie lepszy bylby kompresor, ze wzgledu na to, ze o wiele szybciej wstanie, przez co setup bedzie o wiele fajniejszy na ulice.. silnik znosi 400KM spokojnie.. koszt to juz w zaleznosci od konkrentej specyfikacji setupu, wszystkie graty masz w necie, wiec kartka i dlugopis w dlon i sobie podlicz.. uprzedzajac, jesli chcesz wzmocnic sobie vr'a za tysiac czy dwa to od razu odpusc i nie trac nawet czasu na szukanie info.. pozdro
-
- Nowicjusz
Turbina do vr6
kkkacper, dzieki za odpowiedz jak zawsze mądrze i na temat :0 cięzko nie było jak pozostałym
przyrost mocy tzn jakies 250 do 300 ps i wlasnie chodzilo mi o to czy deria wytrzyma ale jak mowisz ze 400 to ok. a co z kosztami to mialem zamiar wydac jakies 5k do 8k zeby to jakos jechalo. tak na oko myslisz ze sie wyrobie?

Turbina do vr6
Gavranowsky, trudno mi sie wypowiadac w tej kwestii, bo nie wiem ile rzeczy jestes w stanie wykonac sam, a ile u kogos.. to samo tyczy sie z zakupem gratow.. 

-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: Turbina do vr6
Dział speed, forum główne, podwieszony wątek o turbieniu wolnossących silników i kosztach - wystarczy przeczytac.
Gavranowsky pisze:kkkacper, dzieki za odpowiedz jak zawsze mądrze i na temat :0 cięzko nie było jak pozostałymprzyrost mocy tzn jakies 250 do 300 ps i wlasnie chodzilo mi o to czy deria wytrzyma ale jak mowisz ze 400 to ok. a co z kosztami to mialem zamiar wydac jakies 5k do 8k zeby to jakos jechalo. tak na oko myslisz ze sie wyrobie?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Turbina do vr6
Street race VR6T 5xx PS+
Precision Turbo czy Garrett ? Co lepiej? Ktoś jakieś doświadczenia odnośnie tych firm od suszarek?
Precision Turbo czy Garrett ? Co lepiej? Ktoś jakieś doświadczenia odnośnie tych firm od suszarek?

Turbina do vr6
Boba, pytanie w stylu lepsze bmw czy mercedes, ale ktore bmw 3 od s'ki czy bmw 7 od s'ki.. widzisz roznice? Wiec jak chcesz konkretna odpowiedz to zadaj konkretne pytanie
bo poki co mozna powiedziec, ze obydwie firmy sa godne zaufania..