[MK2] stacyjka gdzie kierunkowskaz?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK2] stacyjka gdzie kierunkowskaz?
Witam
Chcę założyć alarm, i nie wiem czy podpiąć sygnalizacje kierunkowskazami przy stacyjce czy prowadzić bezpośrednio do kierunkowskazów? ktora wersja lepsz? Jesli do stacyjki to ktore kolory kabli?
Chcę założyć alarm, i nie wiem czy podpiąć sygnalizacje kierunkowskazami przy stacyjce czy prowadzić bezpośrednio do kierunkowskazów? ktora wersja lepsz? Jesli do stacyjki to ktore kolory kabli?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak to kable wychodzące i zasilające kierunki, już za przekaźnikiem. I nie wychodzą właściwie ze stacyjki, tylko od przełącznika manetki kierunków. Ale w każdym razie znajdziesz je w wiązkach biegnących od kierownicy do skrzynki przekaźników.Mariusz_80 pisze:te kolorki to wychodzace??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
to byś musial podpinać się chyba do 4 kabli, bo za skrzynką ida osobno do kazdego migacza. Lepiej między manatekami a skrzynką, bo tam sa tylko dwa. Podzial następuje w skrzynce.Dominik107 pisze:w wiazke idaca bezposrednio do kierunkowskazow.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja radzę sobie sprawdzić próbnikiem na 12 V,kto wie,czy nikt się tam nie bawił,a kolory kabli nie zawsze są jak nowe(ząb czasu).
A wpinaj się tylko pod stacyjką do wiązki,która jest zakończona wtyczką wchodzącą w zespół przełączników.
I dobrze poizoluj!!!!!!!!
AHA i może nie potrzebnie uczulam,ale użyj lutownicy,bo widziałem już takie kwiatki,że....
A wpinaj się tylko pod stacyjką do wiązki,która jest zakończona wtyczką wchodzącą w zespół przełączników.
I dobrze poizoluj!!!!!!!!
AHA i może nie potrzebnie uczulam,ale użyj lutownicy,bo widziałem już takie kwiatki,że....
- Paweł Marek
- V.I.P.