[MK 2] Szerokie zderzaki - wasze doświadczenia
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
jeżdzę od początku roku na podróbkach i zero problemów.Kolorek jest ok nie ma też problemów z deformacjami od słońca,w te moje jak bym kopnął to by się nie połamałby bo z całkiem niezłego surowca są zrobione,wiem to bo robię przy produkcji zderzaków dla samochodów znanej marki z Tych jedynie jakosc wykonania na narożnikach trochę mnie denerwowała więc zrobiłem korektę i jest git,trochę niezbyt pasują do oryginalnej VW dokładki GTI,ale naprawdę w niewielkim stopniu.Nawet wszystko pasuje do oryginalnych otworów
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
Dlatego ja wole Jettę!! Szeroki zderzak był montowany seryjnie od II połowy 1989 roku. Sa super wytrzymałe. Np mój najstarszy brat w zimę walną mocno w twarda zaspę śniegu i co nic Jedyne co się pogięło to belka Ale została wyprostowana i super kieł. Kolejna sprawa brat starszy kiedyś cofając wjechał tyłem w jakis słupek. Patrzy o kurde zderzak wygięty. A nie prawda jak odjechał już trochę się odkształcił a jak postał w domu i trochę na słońcy to wyprostował się idealnie prawie nie widac tego było ze coś się z nim stało. Dlatego ja wolę wszystko co oryginalne.
Ja mam podobne doświadczenia jak Wy kiedys przez przypadek uderzylem tyłem w murek i ... nic zderzak nawet sie nie zarysowal Mam tylko problem do poprzedniemu wlascicelowi rozwaliły sie slizgi na zderzaku mocujace go do błotnika ...nigdzie nie moge tych slizgow znaleźć i szukam teraz przedniego zderzaka szerokiego,ale tylko oryginałka
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- piotrek1712
- Ma gadane
ja mam dwa nie oryginalne nowe zderzaki i jestem zadowolony żadnych odkształceń ani odbarwień nie ma. Na aucie są już 3 miesiące i nic sie z nimi nie dzieje co prawda napewno niesą tak elastyczne jak oryginały ale według mnie to jest bez znaczenia trzeba jeździć tak żeby nigdzie nie uderzyć
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images30.fotosik.pl/148/4d351acf34a1aa6a.jpg[/img][/url]
-
- Mały gagatek
Re: [MK 2] Szerokie zderzaki - wasze doświadczenia
Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę odnośnie zderzaka przedniego w zamienniku ?
Szukam oryginału, ale obawiam się, że może być ciężko i będę zmuszony kupić podróbkę.
Szukam oryginału, ale obawiam się, że może być ciężko i będę zmuszony kupić podróbkę.
-
- Mały gagatek
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
[MK 2] Szerokie zderzaki - wasze doświadczenia
Ja zakładałem w styczniu zamiennik z allegro i póki co dobrze się trzyma. Co prawda w zimie mało jeździłem, ale teraz jak było sporo upałów to nic się z nim nie dzieje. Odpukać
Mam pytanko co do dokładki i jej mocowań. W wąskim oryginale były mocowania na śruby, a tu takich nie widzę. Ma to prawo się trzymać przy lekkim spotkaniu z progiem, czy lepiej nawiercić na jakieś śruby/nity ?
Trochę mi się to nie widzi wsunąć i już... Chyba że ktoś gleby nie ma to wtedy tak.
Mam pytanko co do dokładki i jej mocowań. W wąskim oryginale były mocowania na śruby, a tu takich nie widzę. Ma to prawo się trzymać przy lekkim spotkaniu z progiem, czy lepiej nawiercić na jakieś śruby/nity ?
Trochę mi się to nie widzi wsunąć i już... Chyba że ktoś gleby nie ma to wtedy tak.