1.8 RP do czego są 3 wtyczki pod dzwignią zmiany biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Rozkręcam samochód, pod dzwignią zmiany biegów, pod tunelem środkowym są jakieś 3 wtyczki ukryte wsadzone w uchwyty w tunelu pod mieszkiem. Nic do nich nie jest podłączone.. Zastanawiam się do czego one są i czy dało by radę je wykorzystać do czegoś. np wziąć sobie z nich prąd do czegoś.
-
- Nowicjusz
Może twoje auto było kiedyś automatem?? Zdjęcia wtyczek by się przydały...
Re: 1.8 RP do czego są 3 wtyczki pod dzwignią zmiany biegów
Po kodach wychodzi, że manual od początku.marian6666 pisze:Może twoje auto było kiedyś automatem?? Zdjęcia wtyczek by się przydały...
Zdjęcia będą jutro. Dzis nie chce mi się lecieć do garażu. Tak też myślałem, że to może od podświetlenia do automatu, ale z drugiej strony po co do tego aż trzy wtyczki, no i fakt, że moje auto nie miało automatu, a wtyczki są fabryczne.
MKII bodajze niektore mialy wtyczki do komputera albo kolo cewki zaplonowej, albo kolo lewarka tak mi sie cos wydaje
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=571869" onclick="window.open(this.href);return false;
To są złącza samodiagnostyki na kody błyskowe.
1.8 RP ma tak samo jak 1.6 PN pod maską i jest to jeden przewodzik sprawdź czy tam pojawia się jakieś napięcie to będzie wiedział co i jak, Masz ABS?
to do diagnostyki jak już wcześniej napisałem....
arka10 pisze:To są złącza samodiagnostyki na kody błyskowe.
To po dwa by były.. Mam pod maską kabelek na kody błyskowe.c-master pisze:to do diagnostyki jak już wcześniej napisałem....
Mam ABS.Hubi14 pisze:1.8 RP ma tak samo jak 1.6 PN pod maską i jest to jeden przewodzik sprawdź czy tam pojawia się jakieś napięcie to będzie wiedział co i jak, Masz ABS?
Re: 1.8 RP do czego są 3 wtyczki pod dzwignią zmiany biegów
zetnktel pisze:arka10 pisze:To są złącza samodiagnostyki na kody błyskowe.To po dwa by były.. Mam pod maską kabelek na kody błyskowe.c-master pisze:to do diagnostyki jak już wcześniej napisałem....Mam ABS.Hubi14 pisze:1.8 RP ma tak samo jak 1.6 PN pod maską i jest to jeden przewodzik sprawdź czy tam pojawia się jakieś napięcie to będzie wiedział co i jak, Masz ABS?
Dwa bo to stare złacze OBD1