Witam,
Mam poważny problem z moim golfem MK5 1.9 TDI 105 ps. 2006 rok, a mianowicie w ciągu godziny-dwóch potrafi rozładować cały akumlator,
Nie ważne czy auto otwarte czy zamknięte...Gdzieś musi być zwarcie, sprawdzałem wszystkie bezpieczniki pod maską jak i w kabinie, odpinałem dzwi(3d),klape a nawet komputer,wspomaganie, wentylatory chłodnicy, rozrusznik alternator odpinałem po kolei kable idące na skrzynkę pod maską i dopiero jak odepne zasilający to spada pobór, nie mam już pomysłu ... Motor odpala chodzi, ładowanie 14,4 V a wystarczy ze zgaszę kwestia godziny i akumlator wyssany.. aku mam nowe, w innym aucie śmiga bez problemu..Pomocy !!!
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
zdejm kleme minus,weź miernik ustaw na ampery,kable miernika też przepnij na ampery,wepnij jeden do klemy drugi do słupka aku zobacz jaki jest pobór,wyjmuj bezpieczniki i patrz czy spadnie pobór
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
Jak się okazało, w nagrzewnicy znajduję się grzałka elektryczna o mocy ok 1000W ( do szybszego dogrzewania wnętrza w niskich temperaturach) Która działała na zwarciu i ciągnęła 14 A, została wykodowana odłączona i wszystko śmiga 

Joker 1.6 AEE i GTI 2.0 2E
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
kotikgolf, nagrzewnica z dodatkową wtyczką czy tylko grube kable zasilające? Jak z wtyczką czyli po CAN spróbuj ją naprawić zgodnie z poradą z zaprzyjaźnionego forum, jeśli nie ma wtyczki - zwarł się przekaźnik odpowiedzialny za tą grzałkę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Ucieka prąd 1.9 TDI 105
kotikgolf lepiej tą dogrzewaczkę naprawcie lub wymiencie, bo jak zrobi się zimno to w aucie zacznie robić się ciepło po 15km...