Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
panowie, gdzie kupujecie w miare tanie i zarazem dobre silikony? i drugie pytanie jaka jest srednica wyjscia z turbo?
viewtopic.php?f=89&t=450245 moja srebrna strzała;)
KoJ@K, widziałem na FMIC.PL (facebook), ze mają dostawe nowych z kolejną, ulepszoną generacją rdzenia. Ja jeszcze zrobiłem tak, ze znalazłem na allegro (z tego co pamietam uzytkownik all4boost, czy coś takiego) był najtańszy, zadzwoniłem i okazało sie, ze to coolery z fmic.pl tylko nie sygnowane ich logo . Wiec zadzwoniłbym i zapytał czy da rade od nich(fmic.pl) ale bez logo i jaka wtedy cena i najlepiej te z ostatniej dostawy. Wiadomo, ze kupują chinole i muszą komuś zapłacić za te loga czy malowanie .
Kupuj tego 230x550 , tyle samo cięcia co pod 180 (no prawie), moge tez śmiało polecić orurowanie najstarszym sposobem, czyli na kolektorze z awx'a i dać tylko bandaż termiczny.
pozdro
Kupuj tego 230x550 , tyle samo cięcia co pod 180 (no prawie), moge tez śmiało polecić orurowanie najstarszym sposobem, czyli na kolektorze z awx'a i dać tylko bandaż termiczny.
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm
Re: Odp: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiał
w końcu skończyłem montaż u siebie
wyszło dość ciasno, ale zderzak trzeba było tylko delikatnie przy prawej kratce podciąć , dotnę jeszcze kartki i nic nie będzie widać
wyszło dość ciasno, ale zderzak trzeba było tylko delikatnie przy prawej kratce podciąć , dotnę jeszcze kartki i nic nie będzie widać
tak ale nie ma to praktycznie wpływu na montaż
cofnąłem ją tylko po to by odsunąć ją bardziej do icka
cofnąłem ją tylko po to by odsunąć ją bardziej do icka
jeszcze nie, po weekendzie coś może pomierzę dopiero
- trzeci5
- Forum Master
rurka z podstawka pasowała czy musiałeś coś docinać?całkiem fajnie ci to wyszło chociaż górny dolot lepiej by w całości wyglądał pozdrawiamzielu pisze:w końcu skończyłem montaż u siebie
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
no lepiej, może kiedyś zmienię
rurka pasowała idealnie, grubszą uszczelkę tylko będę musiał dać na mapsensor chyba.
z takich małych testów to powiedzieć mogę że przy dużych prędkościach lepiej przyśpiesza
rurka pasowała idealnie, grubszą uszczelkę tylko będę musiał dać na mapsensor chyba.
z takich małych testów to powiedzieć mogę że przy dużych prędkościach lepiej przyśpiesza
czy rurka oryginalna ta spłaszczona między turbo a fmic i gumowy wąż może zostać ?? czy trzeba by ją zmienić ??
Jak zmienić to w jaki sposób zrobić połączenie turbo fmic co potrzebuje do tego
Jak zmienić to w jaki sposób zrobić połączenie turbo fmic co potrzebuje do tego
MOJA OBECNA BESTIA http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=561959" onclick="window.open(this.href);return false;
A to nie problem przy wiekszym turbo ??
MOJA OBECNA BESTIA http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=561959" onclick="window.open(this.href);return false;