MBC - czy zakładać?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MBC - czy zakładać?
jak zaślepisz EGR to niec się nie będzie działo po za tym że komp bedzie gotów podlać odrazu paliwem na najniższych obrotach
jednak przy seryjnym osprzęcie silnka niczym to nie grozi.
poprostu komp myśli że ma cały czas max ilość powietrza w więc nawet jak przy 1500rpm wciśniesz do spodu podleje odrazu max zaprogramowaną ilość paliwa. póki nie jeździsz na turbinie VNT nie bedziesz miał tak zabujczego momentu jak u mnie .
jednak przy seryjnym osprzęcie silnka niczym to nie grozi.
poprostu komp myśli że ma cały czas max ilość powietrza w więc nawet jak przy 1500rpm wciśniesz do spodu podleje odrazu max zaprogramowaną ilość paliwa. póki nie jeździsz na turbinie VNT nie bedziesz miał tak zabujczego momentu jak u mnie .
MBC - czy zakładać?
egr mam już zaślepione arwam, dziękuję za wszystkie informacje
mówicie mi po prostu Paweł
było MK3, jest B5.5
viewtopic.php?f=91&t=509440" onclick="window.open(this.href);return false;
było MK3, jest B5.5
viewtopic.php?f=91&t=509440" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
MBC - czy zakładać?
Ja też się zastanawiam, czy zakładać MBC...
Mam KKK K03 1,1 bar i wkurza mnie to, że jak jadę sobie 100 km/h ze stałą prędkością to ciśnienie mam 0,1 bar, spoko.
Ale jak jadę sobie 115-120 km/h ze stałą prędkością to mi gwizda 0,7 bar. Po kiego grzyba ma mi się tak kręcić kiedy nie przyśpieszam... jakbym założył MBC z pokrętełkiem z kabinie i sobie tak w trasie skręcił na 0,4 bar na przykład. Dałoby to coś?
Mam KKK K03 1,1 bar i wkurza mnie to, że jak jadę sobie 100 km/h ze stałą prędkością to ciśnienie mam 0,1 bar, spoko.
Ale jak jadę sobie 115-120 km/h ze stałą prędkością to mi gwizda 0,7 bar. Po kiego grzyba ma mi się tak kręcić kiedy nie przyśpieszam... jakbym założył MBC z pokrętełkiem z kabinie i sobie tak w trasie skręcił na 0,4 bar na przykład. Dałoby to coś?
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
MBC - czy zakładać?
wiekszy opór przy prędkości powoduje większą zapotrzebowanie na moc. Musisz mocniej wciskać gaz i stąd doładowanie.
MBC - czy zakładać?
nie wcisniecie gazu a obciazenie silnika. Czyli zapnij sobie przyczepe kempingową i pod gore jedz i nawet jak dasz tylko pedal gazu do polowy ale auto bedzie mialo wyczuwalnie duzez obciazenie i czuc bedzie ze mocno sie poci to doładowanie bedzie znaczne gwarantuje.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
MBC - czy zakładać?
ja4rqu, no właśnie wciskam tylko tyle, żeby utrzymać prędkość.
Domyślam się, że to przez obciążenie, tylko czy da się temu zaradzić jakoś na tej nędznej turbince?
Domyślam się, że to przez obciążenie, tylko czy da się temu zaradzić jakoś na tej nędznej turbince?