Gotuje sie woda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gotuje sie woda
Witam potrzebuje pomocy golf 4 1.9tdi AHF 110km mianowicie ostatnio po dlurzszej trasie sprawdzalem sobie silnik poniewarz szykuje sie wyjazd do pl z uk . Ze zbiorniczka (parownika) paruje woda ,gotuje sie. Nie ma oleju czy babelkow leci jak by spieniona woda kiedy trzymam gaz okolo 2000obr na odkreconym zbiorniczku , dolny waz od chlodnicy caly czas zimny .Po ogledzinach zauwarzylem tez ze do czujnika chlodnicy idacy kabel trzy pinowy byl odlaczony nie wiem czy to ma zwiazek. Generalnie wentylator sie nie zalacza dziala tylko kiedy wlacze klime oba wiatraki chodza ,wymienilem termostat ,wymienilem czujnik cieczy myslalem ze cos pomoze ,wskaznik na 90 caly czas
Gotuje sie woda
Jeśli dolny wąż chłodnicy jest zimny, to albo masz niedrożny układ chłodzenia (zasyfiony, albo zapowietrzony), albo padła pompa wody!
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Gotuje sie woda
uszczelka głowicy. U mnie też nie było oleju w płynie ani na odwrót a uszczelka była wywiana i również twarde węże.
Gotuje sie woda
Wiec poprawie troszke bo prace byly w toku korek wymieniony chyba pomoglo jak i rownierz uzywany ale oryginalny termostat spradzony w wodzie , jak sie nagrzewa silnik na postoju to twarde kiedy sie nagrzeje chlodnica goroca oba weze gorace i lekko twarde tem caly czas na 90.
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Gotuje sie woda
o widzisz, obserwuj poziomy płynów i twardość węży. Powiem CI że u mnie po wymianie uszczelki nie ma takiego stanu że węże sa twarde, ciepły zimny ciagle mieciutke.
Gotuje sie woda
A jaki miales jeszcze objawy ile tem pokazywala itd kopcil tracil moc wiecej palil ??
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Gotuje sie woda
temp idealnie 90 stopni, nagrzewał się tak samo, idealnie odpalal i pracował. Żadnych plam oleju w płynie i odwrotnie. Dymienie to tak samo jak teraz tylko przy max bucie. Moc i spalanie wszystko tak samo. Tylko twarde węże po szybszej jeździe. Gdy jeździłem spokojnie to było ok. Zrobiłem tak z 2 tyś km i wymieniłem uszczelkę i jak ręką odjął. Teraz nawet jak po autostradzie jade 1000km non stop w okolicy 140-160 to węże są mieciutkie.
Gotuje sie woda
hey porobilem juz ale jak jest juz silnik nagrzeny i wlacze nawiewy na maksa cieple to troche wskazowka temp spada po wylaczeniu nawiewoa wraca na 90 moze tak byc dodam ze jeszcze jezdzw na wodzie destylowanej bo przeplukije sobie uklad finalnie zaleje g12 .
Gotuje sie woda
zalej g12 ,powinno się unormować.Może masz minimalny przedmuch ale da się z tym żyć ,do czasu aż nie wybija przez zbiornik.Woda ma inną temp wrzenia i inaczej się zachowuje wiec zakładam że na płynie powinno wrócić do normy.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Gotuje sie woda
Dodam rowniez ze mam egr out wiec i moze tak nie dogrzewa , rownierz oba wiatraki na 1 biegu nie chodza ,dzialaja oba jak wlacze klime tak apropo.
Gotuje sie woda
Witam ponownie egr odblokowalem autoko jezdzi plynniej , ale tem nie trzyma termostat puszcza od 80 czy tak moze byc ??
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Gotuje sie woda
jak jest nie sprawny to tak . 87st C powinien puszczać.ditomee pisze: puszcza od 80 czy tak moze byc ??
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv