Piasek pisze:A4 (B6) Avant
jak to jedyne? masz jeszcze 1.8T, 2,4 i 3.0 + lpg oczywisciePiasek pisze:Z silników - niestety jedyne rozsądne to 1.9TDI
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Piasek pisze:A4 (B6) Avant
jak to jedyne? masz jeszcze 1.8T, 2,4 i 3.0 + lpg oczywisciePiasek pisze:Z silników - niestety jedyne rozsądne to 1.9TDI
Jeżeli ten silnik ma dużo wspólnego z AVB o takiej samej mocy, to możesz się spodziewać dużo dobrego. Miałem TDI 101KM w Passacie B5FL i mimo papierowo niewielkiej mocy i dużej wadze auta, dynamika była rewelacyjna (oczywiście jak na 101KM). Jechało to lepiej niż niejeden 130-konny TDI, któremu zapewne trochę KM uciekło. Grunt by znaleźć zdrowy motor. Spalanie też było więcej niż zadowalające - u mnie średnio 5,4, przy czym co najmniej 50% to była jazda miejska. W A4 pewnie możesz liczyć na mniejsze spalanie ze względu na skrzynię 6. Ale tu bym się zastanowił czy na pewno chcesz skrzynię 6. Jeśli dużo będziesz jeździł po szybkich drogach, to zdecydowanie tak. Jeśli będziesz się w większości kręcił wokół komina, po mieście, to ja bym się nie napalał. Miałem okazję kilka razy jechać TDI z 6-biegową skrzynią i w mieście jeździło się kiepsko. Co innego na autostradzie - jedziesz 180 km/h i masz ze 3000 obrotów Cisza i komfort.Piasek pisze:Czego się spodziewać po motorze 101KM i 6-bieg skrzyni ?
ciężko trafić jakiegoś sensownegomaroTdi pisze:1.8T
oba silniki niezbyt udane do tego morduje mnie akcyza 18,6%. Nie mam zamiaru sponsorować urzędników z celnego.maroTdi pisze: 2,4 i 3.0 + lpg oczywiscie
wiem właśnie że 130tki raczej średnio pow. 6ciu palą. Słabsze litr mniej.herbu pisze:Generalnie wracając do silnika 101 KM - spokojnie wystarczy, a przy tym pali znikome ilości paliwa. Ja polecam.
Z autopsji potwierdzam - dokładnie tak jak piszesz - 101KM palił mi średnio 5,4, 130KM - 6,4Piasek pisze:wiem właśnie że 130tki raczej średnio pow. 6ciu palą. Słabsze litr mniej.
Musi być tylko jeden warunek spełniony - silnik musi być zdrowy.sulekmk4 pisze:Kolega ma właśnie takiego Avanta na sprzedanie, 1.9TDI 101km, przyznam szczerze że nie spodziewałem się w nim takiej reakcji na gaz od samego dołu, bardzo ładnie się zbiera
faktycznie przyjrzałem się - ma 5 biegów + wsteczny do tyłu...C4NC3R pisze:Wersja 101KM nie wychodziły ze skrzyniami 6,
Dzieki za info, linka nie mam jak udostepnic bo auto jade jutro ogladac, gosciu je niby chce przyszykowac bo swieżo dostal, jakiś uczciwy handlarz, z info przez tel dowiedzialem sie ze ma niecale 200tys przebiegu, 5 drzwiowy, klima itd jest, wszystko okaże sie jutroVW_seller pisze:dblaszczyk28, nie pisz posta pod postem użyj opcji edytuj post ,co do auta to zależy w jakim jest stanie ,dobrze jak byś podał link do aukcji itp. ale za 7 tysi 1.4 to może byc to dobre auto. czasem tdi są za tyle i okazują sie już szrotem ,w bezynie za tyle może być ok. ale na silnik to nie patrz za bardzo tylko na stan ogólny :nadwozie ,podwozie ,stan wnętrza , jakie wyposażenie .jeśli będzie w miare ok to bież i nie patrz na to jaki silnik pod maską .ogólnie 1.4 bym sobie darował chyba ,że mało jeździsz ,na trase się to nie nadaję bo pali więcej od 2.0 przy deptaniu.
Nie ma czegoś takiego w przyrodzie jak uczciwy handlarz. Widziałem wielu i jeden większy złodziej od drugiego. Napisz na priv skąd jesteś. Znajomy ma golfa 1.4 do sprzedania.dblaszczyk28 pisze:Dzieki za info, linka nie mam jak udostepnic bo auto jade jutro ogladac, gosciu je niby chce przyszykowac bo swieżo dostal, jakiś uczciwy handlarz, z info przez tel dowiedzialem sie ze ma niecale 200tys przebiegu, 5 drzwiowy, klima itd jest, wszystko okaże sie jutroVW_seller pisze:dblaszczyk28, nie pisz posta pod postem użyj opcji edytuj post ,co do auta to zależy w jakim jest stanie ,dobrze jak byś podał link do aukcji itp. ale za 7 tysi 1.4 to może byc to dobre auto. czasem tdi są za tyle i okazują sie już szrotem ,w bezynie za tyle może być ok. ale na silnik to nie patrz za bardzo tylko na stan ogólny :nadwozie ,podwozie ,stan wnętrza , jakie wyposażenie .jeśli będzie w miare ok to bież i nie patrz na to jaki silnik pod maską .ogólnie 1.4 bym sobie darował chyba ,że mało jeździsz ,na trase się to nie nadaję bo pali więcej od 2.0 przy deptaniu.
antonimkw pisze:uczciwy handlarz
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 29 gości