Airbag G179
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Airbag G179
Witam serdecznie,
mam błąd g179 od dłuższego czasu. Wolniejszego dnia zacząłem go szukać zaczerpując informacji na internecie gdzie sie znajduje. Otoz po zdjeciu tapicerki , szyby , calej tej blachy z prowadnicami do szyby NIC NIE WIDZE , nie ma czujnika ...
Ewidentnie w borze nigdzie tego nie znalazlem , moze on sie znajdowac w innym miejscu w borze?
P.S. G179 to czujnik uderzenia bocznego po stronie kierowcy (co mowi mi vagcom)
mam błąd g179 od dłuższego czasu. Wolniejszego dnia zacząłem go szukać zaczerpując informacji na internecie gdzie sie znajduje. Otoz po zdjeciu tapicerki , szyby , calej tej blachy z prowadnicami do szyby NIC NIE WIDZE , nie ma czujnika ...
Ewidentnie w borze nigdzie tego nie znalazlem , moze on sie znajdowac w innym miejscu w borze?
P.S. G179 to czujnik uderzenia bocznego po stronie kierowcy (co mowi mi vagcom)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
AIRBAG G179
czujnik jest pod wykładziną, przed fotelem...przykręcony do przedniej części poprzecznego przetłoczenia na podłodze
swoją drogą...po wpisaniu "czujnik g179" w google grafika, pierwsze foto przedstawia to czego szukasz
swoją drogą...po wpisaniu "czujnik g179" w google grafika, pierwsze foto przedstawia to czego szukasz
Airbag G179
tylko u mnie to nie jest czujnik g179 , odpinalem i to byl czujnik od czegos innego (nie pamietam od czego) , sprawdze jeszcze moze jutro po stronie pasazera moze sterownik sie spalil i byl dany z anglika (chociaz watpie ze by to tak dzialalo)
Airbag G179
Czujnik G180 to to samo co Tyczy się Twojego tylko po stronie pasażera (poduszka boczna w fotelu) a czujnik ten znajduje się w tym miejscu :
viewtopic.php?t=317498" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja w związku z tym mam pytanie podobne bo padł mi niestety multimetr i nie mam od kogo na chwilę obecną pożyczyć - czy rezystancja naszego czujnika jest taka sama z czujnikiem z Audi A3 dla poduszki bocznej fotela pasażera z przodu - oznaczenie czujnika A3 8L to 8L0959643B i 023030HA16FE bo mam zamiar zastosować go zamiennie (praktykował to już ktoś lub potwierdzi ich kompatybilność) ?
viewtopic.php?t=317498" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja w związku z tym mam pytanie podobne bo padł mi niestety multimetr i nie mam od kogo na chwilę obecną pożyczyć - czy rezystancja naszego czujnika jest taka sama z czujnikiem z Audi A3 dla poduszki bocznej fotela pasażera z przodu - oznaczenie czujnika A3 8L to 8L0959643B i 023030HA16FE bo mam zamiar zastosować go zamiennie (praktykował to już ktoś lub potwierdzi ich kompatybilność) ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Airbag G179
Sztomel, nawet jak wrzucisz czujnik z mk4 o identycznych numerach, to jest spore prawdopodobieństwo że czujnik nie zagada. Zwykle kończy się na tym że trzeba kupić z jednego auta dwa czujniki uderzeń bocznych wraz ze sterownikiem - wtedy będzie wszystko działać. Spróbować możesz...
Airbag G179
Więc będę chyba pierwszym, który opublikuje taką opcję na tym forum bo na innych forach nie spotkałem się z taką podmianką. Wypróbuję i podzielę się wynikiem dla potomności - ale dopiero w przyszłym tygodniu jak odbiorę auto od mechanika. Oczywiście u mnie efekt jest taki, że pali się ciągle (gaśnie po zapłonie ale zaraz zapala się na nowo kontrolka poduszek) a konkretnie poduszki bocznej pasażera z uwagi na błąd zwiększonej rezystancji obwodu czujnika G180 - o ile dobrze pamiętam (takie dane oczywiście są ustalone po diagnozie vagiem więc niech nikt nie pyta dlaczego akurat wiem , że to wina czujnika G180 i/lub jego obwodu). Przed wymianą i po czujnika oczywiście podam kod błędu i jego opis.
Airbag G179
kolego wiem co to czujnik g180 i wlasnie tak mysle ze u mnie kierowca dla komputera jezeli chodzi o poduszki to pasazer a blad strony kierowcy to dla kompa pasazer Nikt nie zaprotestowal po wsadzeniu sterownika z anglika ze jest taka mozliwosc wiec w weekend zerkne jak bede mial czas bo w weekend wymieniam tuleje wahacza i dwumase...
p.s. z a3 to mk4 wsadzalem i nie zagadal przynajmniej w przypadku auta mego kolegi , na szrocie innym kupilismy za 10 zl taki czujnik i smigalo , moze ten czujnik z a3 byl walniety
p.s. z a3 to mk4 wsadzalem i nie zagadal przynajmniej w przypadku auta mego kolegi , na szrocie innym kupilismy za 10 zl taki czujnik i smigalo , moze ten czujnik z a3 byl walniety
Airbag G179
nie mam anglika , tylko jezeli byl wymieniany kiedys sterownik poduszek i np byl od anglika to tak mogloby byc?
Teraz mam inny problem , wymieniali mechanicy mi komplet sprzegla z dwumasa oczywiscie , przypomnialo mi sie w czasie wymiany ze moglbym wymienic uszczelniacz wala ale mowili ze nic nie puszcza wiec nie ma sensu. Wszystko pieknie , nic nie puka nic nie stuka ,tylko rozgrzal sie samochod ja mocniej chcialem nacisnac gaz i zaczelo sie slizgac sprzeglo na 5-6 biegu nawet przy 1500 obrotach (mam duzy moment od dolu) , na starej prawie 2 razy ciezszej tarczy tak nie mialem, nigdy sie nie slizgnelo. Nie mam tymczasowo korka z gory z widokiem na dwumase (zaglada sie tam ustawiajac rozrzad) i zauwazylem ze z niego wyplynal olej (po zapachu, uwazam ze moze to byc olej silnikowy). Dzwonilem do chlopakow i mowili ze moze przy zdejmowaniu / nakladaniu delikatnie zostal naruszony silikon z misy olejowej bo w jednym miejscu moze pocieknac na dwumase (tak mi wmawia) a ja mysle ze to zapewne uszczelniacz po zdjeciu dwumasy puscil. Dzis dzien zmarnowany bo jechac sie nim nie da , ruszam na kanal i sprawdzam mise i czy jakis wyciek widac. Znow pewnie skrzynia w dol i powiedza ze to nie ich wina bo mieli wymienic dwumase;)
silnik 1.9 tdi asz
Teraz mam inny problem , wymieniali mechanicy mi komplet sprzegla z dwumasa oczywiscie , przypomnialo mi sie w czasie wymiany ze moglbym wymienic uszczelniacz wala ale mowili ze nic nie puszcza wiec nie ma sensu. Wszystko pieknie , nic nie puka nic nie stuka ,tylko rozgrzal sie samochod ja mocniej chcialem nacisnac gaz i zaczelo sie slizgac sprzeglo na 5-6 biegu nawet przy 1500 obrotach (mam duzy moment od dolu) , na starej prawie 2 razy ciezszej tarczy tak nie mialem, nigdy sie nie slizgnelo. Nie mam tymczasowo korka z gory z widokiem na dwumase (zaglada sie tam ustawiajac rozrzad) i zauwazylem ze z niego wyplynal olej (po zapachu, uwazam ze moze to byc olej silnikowy). Dzwonilem do chlopakow i mowili ze moze przy zdejmowaniu / nakladaniu delikatnie zostal naruszony silikon z misy olejowej bo w jednym miejscu moze pocieknac na dwumase (tak mi wmawia) a ja mysle ze to zapewne uszczelniacz po zdjeciu dwumasy puscil. Dzis dzien zmarnowany bo jechac sie nim nie da , ruszam na kanal i sprawdzam mise i czy jakis wyciek widac. Znow pewnie skrzynia w dol i powiedza ze to nie ich wina bo mieli wymienic dwumase;)
silnik 1.9 tdi asz