Panowie i Panie, Drodzy Forumowicze, Wszyscy zebrani,
Przeczytałem cały wątek, rozgrzebałem auto i pupa…
Ale po kolei: Auto to VW Bora w wersji Highline, od dłuższego czasu nie działa:
- lampki od wewnętrznej strony drzwi (lewa i prawa strona), pozostałe oświetlenie wewnętrzne (podsufitka i te nad drzwiami) działa
- buzzer sygnalizujący włączone światła, bez względu na to, czy są to światła mijania czy długie
- podczas zamykania drzwi z pilota kierunki mrugną, ale jest wyjka milczy
Dodam że:
- pilot jest w kluczyku oryginalny
- wymieniłem zamek od strony kierowcy na inny, używany (kupiłem komplet LP i PP używka, oryginał), niestety nic się nie zmieniło, ani lewa ani prawa strona w drzwiach nie działają, buzzer nadal milczy
- po podłączeniu masy bezpośrednio do lampki w drzwiach lewych obrysówka się świeci
- mam oryginalne radio MFD z kolorową navi, które dzisiaj wypiąłem - też nic nie pomogło
- centralny zamek działa bez zarzutu
- nie działa domykanie szyb z pilota - ale tutaj mam wątpliwości, czy to powinno w serii działać, wcześniej nie sprawdzałem
- po wyjęciu kluczyka ze stacyjki dioda przy ryglu w drzwiach nie mruga, zaczyna dopiero jak zamknę auto z pilota. Jednak bez względu na to, czy auto zamknę czy też nie, mruga czerwona dioda w radiu.
Borewicza rozgrzebałem w środku ze wszystkich plastików, sprawdziłem bezpieczniki. Szczerze nie wiem gdzie szukać przyczyny. Czy może być uszkodzony sam moduł komfortu?