kubus20 jak widzisz przykleja taśmą dekarską żeby wyszło taniej, daje pebeki s6c na przód i zestaw cały z tyłem wychodzi minimum 1200..
ja bym zrobił tak:
morel tempo 6-tki na przód za 671 zł z wysyłką i styka. Do tego bym dostał 2 maty dynamat i jedną dał na lewą strone a drugą na prawą do zaklejenia dziur fabrycznych w drzwiach, po uprzednim przykręceniu aluminium żeby całość miało stabilność. Następnie wygłuszyłbym matami za 10 zł z allegro aluminiowymi bolla obklejając blachę drzwi tą bliżej zewnątrz samochodu. Później obkleiłbym naokoło tej profesjonalnej maty dynamata.
Razem by wyniosło jakieś 12 mat po 10 zł = 120 zł + te dwie dynamata większe. No i dobra.
dystans mdf wykrojony pod mk3 30 zł z wysyłką zaimpregnowanny
to 671+ 150 (dyntanse mdf i maty) +30 (jakieś płyny) za wygłuszenie + kable w sklepie audio 5 mm grubości jakieś 40 zł.
i za 891 mam morele tempo zainstalowane jakoś tam normalnie pod radyjko clariona niski stary model.
i mam czysty dźwięk wysokiej klasy ale mi to nie łupie. Za jakiś czas za 200 zł+20 z wysyłką kupuje soniacza wzmak z dobrej serii i podłańćzam. za 1091 mam skompletowany sprzęt do słuchania, nie liczac kosztu radia.
drugi wariant.
kupuję helixy dark blue 62.1 za 250 zł i wkładam w drzwi bez wygłuszania. Jakoś grają. Wygłuszam drzwi za 220 zł w zamocowanych dystansach mdf umieszczam je i dokupuję kable 5 mm grubości nie wiem 40 zł i pociągam do radyjka żeby nie było strat mocy

razem do wydania jest 730.
I teraz policz 1091 - 730 = 361 zł różnicy. a w jakości milion procent. A po jakimś czasie słuchania helixów dojdziesz do wniosku ze trzeba wymienicna lepsze. I sprzedasz stare dużo taniej niż kupiłeś a nowe kupisz po okresie promocji letnim za 800. I zobacz jak będziesz stratny..
za 730 można zainstalować w miare car audio sam przodek.
a za 1091 można zainstalować super przodek w car audio.
co do tyłu suba jakoś mi sie nie chce tam nic umieszczać.
to są drogie zabawy ale wiesz. jak jeździsz maluchem to się nie dziwię że mamroczesz.
jakbyś miał samochód za 15 tys to co to jest ten tysiąc czy 2 włożony w car audio? droga zabawa ale się opłaca.
a kiedyś ludzie jeździli 126p a mieli car-audio droższe niż ten maluch.
car audio włożone w samochód to oczywiście strata. To jest droga zabawa. Nie sprzedasz drożej samochodu tylko dlatego że ma car audio bo kupiec może mieć to akurat w d*** audio bo się na tym nie zna a mało kto się zna tylko ci maniacy..
u mnie w okolicy i znajomi to nikt nie instaluje takich drogich głośników. oni nawet helixów nie instalują za 300 zł bo szkoda im 5 baniek wydać razem z wygłuszaeniem drzwi. ba im szkoda 300 zł wydać na głośniki. a już by chcieli żeby to to dobrze grało.
także co bym nie zrobił nawert zainstalował helixy w fabryczne otwory to i tak bede miał lepszy sprzęt niż większość dookoła.
ja tak myśle i dlatego nie podjełem jeszze decyzji o zakupie bo 7 baniek do 1100 wydać to dla mnie dużo na tą chwilę.
Dlatego czekam aż się więcej nazbiera. Wydać każdy głupi umie a sztuka jest nie wydać żeby pomnożyć siano żeby go mieć więcej. Wydawać każdy głupi umie. A oszczędzanie jest sztuką.
niektórzy tu co doradzają to montują takie głośniki dlatego będą mówić ze to tak trzeba, tak sub tył że to jest bardzo ważne. fjanie byłoby takie coś mieć.
Chciałem już kupić te morele ale ręka mis ię zawahała bo 1100 trzeba wydać żeby je mieć w miarę dobrze zrobione..
http://allegro.pl/item1179069265_hit_ce ... _emka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
te jakoś słabio grają ale chyba je wezmę jak nie uda się dostać helixów a wszystkie wykupione.