Wyciek oleju VW Golf4 kombi 1,9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem . Mam wyciek oleju z silnika w swoim golfie , zdiagnozowałem z kad ten olej cieknie na zdjeciu przedstawione jest to miejsce to wezyk ze swubka jakis który doprowadza ale nie znam sie na tym nie wiem co to odkrecałem go i olej lecał jest tam taka sruba z otworami oraz wezyk prosze o jakas pomoc
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
A co tu pomagać, trzeba sprawdzić z jakiego powodu wycieka - spróbować dokręcić i to lepiej szybko, bo to przewód olejowy zasilający smarowania turbosprężarki. Nie pomoże, to wymienić podkładkę/podkładki miedziane, czy mosiężne jakie tam one są.
dokrecałem i cieknie dalej wydaje mi sie ze te miedziane uszczelki moga juz byc do wymiany jak dokreciłem w pewnym mamecie ciekło jeszcze mocniej po odpaleniu silnika pewnie dlatego ze zwiekszyło sie csnienie
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wiec trzeba je wymienić na nowe, nie ma wyjścia, to żaden koszt.
a jeszcze takie pytanie jak je wymieniac to nakłada sie je na ta srube czy jak wiem ze moze to idiotyczne pytanie ale nie mam zielonego pojecia
-
- VWGolf.pl Killer
weź dwie miedziane podkładki,zagrzej je na gazie,zaczekaj aż ostygną i załóż,podkładki po takim zabiegu robią się miękkie i lepiej jest dokręcić,nie rozumiem twojego pytania ,normalnie zakładasz jedną na śrubę,a drugą pod koralik i przykręcasz...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
tak ta 1 ze na srube to wie male własnie nie wiem gdzie ta 2 bo na srubie stara jaks jest własnie i ja widze a tej drigiej nie wiem pod koralik mówisz czyli ?
-
- VWGolf.pl Killer
pomiędzy przewód a blok silnika...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
nowe uszczelki załozone niestety cieknie dalej wiec został wymiana przedodu ;/
-
- VWGolf.pl Killer
a zagrzałeś je by sie zrobiły miękkie?trzeba zagrzać tak by się zrobiły takie jak fioletowe...