Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
no cóż sprzedaję ten IC od BMW E49...fachowiec za wspawanie boczków z alu krzyknął 200 PLN za stronę czyli 400 za przeróbę...
Ten sam fachowiec sprzedaje customa robionego pod wymiar za 500 PLN...
Miał IC od BMW E39 i nie chciał się zamienić z dopłatą na mój w lepszym stanie
Na razie szukam jakiegoś IC długiego i wąskiego: VW Sharan (przed 2001), BMW E39, Opel Meriva, Mercedes W211...
IC ma być niższy niż 9,5 cm....
Jeśli nie to kupie IC od Golfa V lub innego cienkiego i spróbuję poprzesuwać chłodnice - u mnie jest mało miejsca z uwagi na chłodnicę klimy...
Ten sam fachowiec sprzedaje customa robionego pod wymiar za 500 PLN...
Miał IC od BMW E39 i nie chciał się zamienić z dopłatą na mój w lepszym stanie
Na razie szukam jakiegoś IC długiego i wąskiego: VW Sharan (przed 2001), BMW E39, Opel Meriva, Mercedes W211...
IC ma być niższy niż 9,5 cm....
Jeśli nie to kupie IC od Golfa V lub innego cienkiego i spróbuję poprzesuwać chłodnice - u mnie jest mało miejsca z uwagi na chłodnicę klimy...
A jak się ma budowa IC do jego zastosowania ? Pytam bo mam IC z A6 taki kwadracik który moge sobie pod mache upchnąć tylko zastanawiam się czy różnice robi to że jest to z benzyny ? zaprzala ic w porównaniu z moim jest sporo większy (mój ma 220x220x70mm) i u kolegi kanały prowadzące powietrze są większe .
Był passat jest volvo i jeden i drugi ma w znaczku V
No własnie... ja zrobiłem sobie tabele z róznymi modelami i wymiarami rdzenia...
budowa IC do benzyn turboładowanych jest troszkę inna, i dla duzych mocy ma to znaczenie..jednak przy naszych modach moze działać ok - trzeba to VAGiem zweryfikować
moim zdaniem najlepsze IC są o największej powierzchni i zamontowane na przodzie auta...
np. takie coś ostatnio rozważam - myślę że trzeba takie coś upychac..IC od Golfa V
ponieważ ma wymiary rdzenia
Długość Szerokość Głębokość
620mm 415mm 30mm
Powierzchnia
257 300
Objętość
7 719 000
budowa IC do benzyn turboładowanych jest troszkę inna, i dla duzych mocy ma to znaczenie..jednak przy naszych modach moze działać ok - trzeba to VAGiem zweryfikować
moim zdaniem najlepsze IC są o największej powierzchni i zamontowane na przodzie auta...
np. takie coś ostatnio rozważam - myślę że trzeba takie coś upychac..IC od Golfa V
ponieważ ma wymiary rdzenia
Długość Szerokość Głębokość
620mm 415mm 30mm
Powierzchnia
257 300
Objętość
7 719 000
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak, to mój kosiarkowóz z www.tdituning.plccinekk pisze:Nie widziałem przypadkiem Twojego auta w Skarbimierzu? Napis na tylnej klapie?mirass pisze:myślcie a wykombinujecie
Jaki czas w dieslu miałeś? złapałeś się na półfinał? JA niestety tuż za pierwszą 4ką :/
złapałem sie do półfinału a czas organizatorzy z przejazdu półfinałowego zamienili z drugim golfem...i tak ostatecznie 4ty byłem ale jak na moją łajbe to baaardzo dobry wynik..może na wiosnę będzie jeszcze lepiej
www.vagtune.pl tel. 502730289
nie zmieści sięspons pisze:jezeli sie zmiesci to sie nie zastanawiaj
cholera przez chłodnicę klimy jest bardzo mało miejsca nie wiem czy od Sharana nawet wejdzie..
nie wiem czy tak powinno być ale u mnie (patrzac przodem do auta) chłodnica jest bliżej z lewej niz z prawej strony ??
no ale klimy sie nie pozbędę...cóż trzeba będzie kombinować
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Cowboy chyba nie tylko u Ciebie tak jest, z tego co pamietam u mnie tez jest "krzywo"
a jeszcze mam takie pytanie, ktore zaczelo mnie dreczyc - czy mozna przy tym wszystkim wykozystac seryjny IC ? tzn powietrze wchodzi do seryjnego IC --> potem do dodanego IC ---> i dopiero wraca co 2 IC to nie jeden
a jeszcze mam takie pytanie, ktore zaczelo mnie dreczyc - czy mozna przy tym wszystkim wykozystac seryjny IC ? tzn powietrze wchodzi do seryjnego IC --> potem do dodanego IC ---> i dopiero wraca co 2 IC to nie jeden
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG