Na jakim oleju jeźdiłeś? Będzie to jakaś wskazówka, który olej na pewno nie pomaga.mario q. pisze:Albo sie mnie wydaje albo nikt tu nie zglaszal jeszcze... Tak wiec...
Pierwszy!
Turbulum odlecialo.
Co lubi się sypnąć w 7R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Re: Co lubi się sypnąć w 7R
Co lubi się sypnąć w 7R
No bedzie to wskazowka, ze i tak sporo przeleciała patrzac przy jakich przebiegach w innych autach odlatywala.
U mnie 15k. Odlatywaly nawet i przy 1,5k. Oliwa to xcess motula.
U mnie 15k. Odlatywaly nawet i przy 1,5k. Oliwa to xcess motula.
Można powiedzieć R400 na giftach!
Co lubi się sypnąć w 7R
mój z czerwca 2015 i przy przebiegu prawie 30 tys jest ok.
Mario z którego miesiąca masz samochód? Wiadomo jaki numer mają wadliwe turbawki? Jeśli zadzwonie do ASO powiedzą mi jaki nr ma moje turbo? Bo raczej cieżko będzie odczytac numer z tego co jest na samochodzie.
Mario z którego miesiąca masz samochód? Wiadomo jaki numer mają wadliwe turbawki? Jeśli zadzwonie do ASO powiedzą mi jaki nr ma moje turbo? Bo raczej cieżko będzie odczytac numer z tego co jest na samochodzie.
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Re: Co lubi się sypnąć w 7R
tu masz napisane które odlatująmario q. pisze:
I tak dla potomnych:
2.0T Transverse Engine
(High output engines – Example Golf R / S3 / Leon Cupra):
06K 145 702 J - Revision 1 – Failures reported.
06K 145 702 N - Revision 2 – Failures reported.
06K 145 722 A - Revision 3 – Failures reported.
06K 145 722 H - Revision 4 - No known failures, Released late October
Na szczęscie nowa wichura która przyszła ma oznaczenie H.
No i jako ciekawostka po wbiciu vinu przy przyjęciu na serwis oczywiście brak jakichkolwiek akcji serwisowych.
Po sczytaniu błedów kompem oczywiście w aso adnotacja o wadliwych turbosprężarkach do bodajże 17 maja 2014r. Dziady.
Co lubi się sypnąć w 7R
Mój jest z lutego '14.
I taka wskazówka którą gdzieś wykopałem na internetach...
Wichura nowa, auto żyje. Jutro zastrzyk z anaboli!
I tak jako ciekawostka:
[youtube][/youtube]
I taka wskazówka którą gdzieś wykopałem na internetach...
Wichura nowa, auto żyje. Jutro zastrzyk z anaboli!
I tak jako ciekawostka:
[youtube][/youtube]
Co lubi się sypnąć w 7R
Panowie mam problem. Zaznacze na początku, że mam erke w manualu i jest z boxem. Zaczyna mi ją chyba ślizgać...nie wiem jak to dokładnie opisać. Jak jade autem lekko pod góre np 4 bieg, ponad 2tyś obrotów i wciskam pełny gaz to obroty zaczynają mi falować tzn szybko rosną np z 2,5tyś na 3,5 a poźniej wracają i dopiero jedzie. Odczucie jakby mieliło kołami w miejscu.Podobnie sie dzieje na 5 i 6 biegu. Tak mi sie wydaje, że może być to sprzęgło. Ktoś może wie co to się dzieje?
Co lubi się sypnąć w 7R
Sprzęgło się ślizga.DawidK14 pisze:Panowie mam problem. Zaznacze na początku, że mam erke w manualu i jest z boxem. Zaczyna mi ją chyba ślizgać...nie wiem jak to dokładnie opisać. Jak jade autem lekko pod góre np 4 bieg, ponad 2tyś obrotów i wciskam pełny gaz to obroty zaczynają mi falować tzn szybko rosną np z 2,5tyś na 3,5 a poźniej wracają i dopiero jedzie. Odczucie jakby mieliło kołami w miejscu.Podobnie sie dzieje na 5 i 6 biegu. Tak mi sie wydaje, że może być to sprzęgło. Ktoś może wie co to się dzieje?
Konieczna wizytancaja w ASO.
Przy tak młodym samochodzie to bardzo dziwne.
Co lubi się sypnąć w 7R
No niestety ale wychodzi na sprzęgło. Czytałem wiele razy ze juz w serii potrafiły sie trafić egzemplarze, które sie ślizgały. Wyjmij box, jedz do ASO i powinno dać radę
Co lubi się sypnąć w 7R
Wpierw wyjął bym booxa i sprawdził czy na serii też się ślizga... Jak tak to kierunek aso.