VW Golf IV 1.9 TDI ASZ 130KM do 13 tys śląskie, opolskie
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
VW Golf IV 1.9 TDI ASZ 130KM do 13 tys
enderli, tez kupilem auto bez tablic - musisz miec od goscia oswiadczenie, ze je sprowadzil bez tablic i z wszystkimi papierami jedziesz do wydzialu kom., tam dostajesz czerwone tablice i z nimi dopiero po auto, oczywiscie musisz oplacic ubezpieczenie. Na czerwonych na przeglad i znowu do WK po normalne tablice.
-
- Mały gagatek
VW Golf IV 1.9 TDI ASZ 130KM do 13 tys
maroTdi, aha no widzisz, ale jak dla mnie to za dużo zachodu zwłaszcza że po auto mam ponad 200 km więc z tej ceny co on chce zrobi mi się ponad 15 tyś ze wszystkim... wolę poczekać i poszukać coś krajowego ale dziękuję za odp. Może się trafi coś bez tablic ale bliżej
I Love My VW !
-
- Mały gagatek
Słuchajcie udało mi się znaleźć: http://allegro.pl/show_item.php?item=54 ... c65396e1f4" onclick="window.open(this.href);return false;
Autko z Częstochowy więc mam naprawdę blisko jakieś 80 km i po rozmowie z właścicielką powiedziała mi że przebieg jest 300tyś (oryginalny) i rośnie. Przyznała mi się że na parkingu cofając wjechała w słupek i uszkodziła tylny zderzak który następnie był malowany. Bardzo mnie zaskoczyło że mi to powiedziała ale mówiąc jej że będę jechał z gotówką od razu inaczej prowadzona była rozmowa.
Używa golfa jako dojazd codzienny do pracy ponad 12 km. Mówi że jest w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek i cena jaką proponuję jest do obgadania.
Powiedzcie mi co o nim sądzicie? Czy jeśli turbo, pompowtryski, dwumas i reszta jest OK to warto się pchać na 300 tyś przebiegu?
Kolejny raz proszę Was o pomoc
Pozdrawiam!
Autko z Częstochowy więc mam naprawdę blisko jakieś 80 km i po rozmowie z właścicielką powiedziała mi że przebieg jest 300tyś (oryginalny) i rośnie. Przyznała mi się że na parkingu cofając wjechała w słupek i uszkodziła tylny zderzak który następnie był malowany. Bardzo mnie zaskoczyło że mi to powiedziała ale mówiąc jej że będę jechał z gotówką od razu inaczej prowadzona była rozmowa.
Używa golfa jako dojazd codzienny do pracy ponad 12 km. Mówi że jest w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek i cena jaką proponuję jest do obgadania.
Powiedzcie mi co o nim sądzicie? Czy jeśli turbo, pompowtryski, dwumas i reszta jest OK to warto się pchać na 300 tyś przebiegu?
Kolejny raz proszę Was o pomoc
Pozdrawiam!
I Love My VW !
Uważaj na takie zagrywki, często ludzie wspominają o takich pierdołach jak zderzak, żeby zdobyć zaufanie kupującego i ukryć większe wady. Czy miał przygody blacharskie przekonasz się przy oględzinach, a czy zderzak był malowany, nie robi różnicy. Jedynie pozostaje kwestia, jak go ktoś pomalował. Ja uważam, że ogólnie drogi egzemplarz na to co oferuje. Przebiegu 300 tyś w żadnym wypadku się nie bój, bo rzadko który ma w rzeczywistości mniej. Przy takim przebiegu auto może być jeszcze w naprawdę bardzo dobrym stanie. Podsumowując - za 15 koła, to szukałbym czegoś bardziej 'na wypasie"
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
-
- Mały gagatek
Re: VW Golf IV 1.9 TDI ASZ 130KM do 13 tys śląskie, opolskie
Okej będę czujny co do tego lakieru, dzisiaj jadę go oglądać więc z czujnikiem lakieru podejdę od razu. Właśnie za 15 koła to na bank go nie wezmę bo nie jest tyle wart dzisiaj jak zajadę postaram się zjechać dość znacznie cenę.WichuTM pisze:Uważaj na takie zagrywki, często ludzie wspominają o takich pierdołach jak zderzak, żeby zdobyć zaufanie kupującego i ukryć większe wady. Czy miał przygody blacharskie przekonasz się przy oględzinach, a czy zderzak był malowany, nie robi różnicy. Jedynie pozostaje kwestia, jak go ktoś pomalował. Ja uważam, że ogólnie drogi egzemplarz na to co oferuje. Przebiegu 300 tyś w żadnym wypadku się nie bój, bo rzadko który ma w rzeczywistości mniej. Przy takim przebiegu auto może być jeszcze w naprawdę bardzo dobrym stanie. Podsumowując - za 15 koła, to szukałbym czegoś bardziej 'na wypasie"
Co do innych egzemplarzy to cały czas zastanawiam się nad jazdą do Legnicy: http://allegro.pl/show_item.php?item=54 ... 6f9f88e6b5" onclick="window.open(this.href);return false; tyle że pan jest gburowaty i jak się okazało po mojej rozmowie i kolegi z nim. Auto zostało u niego w rozliczeniu za inne auto. Powiedział że mogę przyjechać z czujnikami i mechanikami ale on za dużo o tym aucie nie wie... choć z drugiej strony może być to perełka ale znając moje szczęście to pewnie pójdzie te 200 km do Legnicy na marne...
I Love My VW !
-
- Mały gagatek
Niestety sprzedający mnie wycackał i o mały włos kupiłbym gofra po wypadku...
Także wracam do poszukiwań Golfa IV 130km ASZ
Także wracam do poszukiwań Golfa IV 130km ASZ
I Love My VW !
-
- Mały gagatek
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... y8xNx.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolejny ciekawy Golf, i potrzebuję tu Waszej pomocy. Mówi że jak go sprowadzał to nie działał licznik więc jest wymieniony. Trochę mnie to zaskoczyło ale przynajmniej wyjaśniło się względem takiego przebiegu który jest NIE potwierdzony. Mówił też że wymieniał sprzęgło i dwumasę oraz uszczelkę pod głowicą ( co mnie zastanawia bo rzadko się zdarza by była potrzeba jej wymiany) Ogólnie Golfik mi się podoba ale co do niektórych spraw co się przyznał trochę obawiam się by dalej prowadzić z nim rozmowę o kupnie.
Co o tym sądzicie?
Kolejny ciekawy Golf, i potrzebuję tu Waszej pomocy. Mówi że jak go sprowadzał to nie działał licznik więc jest wymieniony. Trochę mnie to zaskoczyło ale przynajmniej wyjaśniło się względem takiego przebiegu który jest NIE potwierdzony. Mówił też że wymieniał sprzęgło i dwumasę oraz uszczelkę pod głowicą ( co mnie zastanawia bo rzadko się zdarza by była potrzeba jej wymiany) Ogólnie Golfik mi się podoba ale co do niektórych spraw co się przyznał trochę obawiam się by dalej prowadzić z nim rozmowę o kupnie.
Co o tym sądzicie?
I Love My VW !
Przy deklarowanym przebiegu wymiana uszczelki pod głowicą to bardzo rzadki przypadek, chyba że ktoś zaniedbał pompę wody i zagrzał silnik.
Ogólnie na tych zdjęciach mało widać. Jednak jeżeli jest sprawny i nie był składany z dwóch innych egzemplarzy to 15 000zł dałbym za niego.
Ogólnie na tych zdjęciach mało widać. Jednak jeżeli jest sprawny i nie był składany z dwóch innych egzemplarzy to 15 000zł dałbym za niego.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
-
- Mały gagatek
No i bałem się takiej odpowiedzi, pan twierdzi że wymienił pod klawiaturą te uszczelkę bo NIBY ciekło, ale jakoś tak nie ufam temu. Przebieg no to wiadomo, kij wie...
A nie idzie pewnie jakoś sprawdzić czemu wymieniana była ta uszczelka nie? Kurde już 2 miesiące prawie jak szukam...
A nie idzie pewnie jakoś sprawdzić czemu wymieniana była ta uszczelka nie? Kurde już 2 miesiące prawie jak szukam...
I Love My VW !
No trudno, była wymieniana bo widocznie musiała być, a jak by Ci nie powiedział to byś kupił? Bez sensu takie gdybanie, auto wydaje sie sensowne, fajna wersja jak na golfa, do tego ARL. Cena sugeruje, ze powinien być w bd stanie, bez wiekszych przygod blacharskich, jak nie pojedziesz to sie nie przekonasz, większość da sie sprawdzić, na ten dwumas powinien mieć jakiś rachunek, silnik sprawdz vagiem pompki przeplywke itp, jezeli nie jestes pewien jak powinien chodzic arl to po sprawdzeniu wszystkiego jedz na hamownie wydasz 100zl a bedziesz spal spokojnie.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
-
- Mały gagatek
No właśnie VAG'a nie mam, a z tą hamownią to niezły pomysł masz racje. Zadzwonię ponownie i zagadam do niego może faktycznie jest wart obejrzenia i wgl Dzięki bardzo Panowie.
I Love My VW !
-
- Mały gagatek
Niestety auto ma ponad 450 tyś przebiegu i jest zmęczone... ponad to wymieniony prawie cały przód... Odradzam!
Dziś jadę oglądać za to: http://allegro.pl/piekny-golf-iv-100-or ... 61770.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko kolejny problem to brak książek, nie wiadomo jaki przebieg, gościu gada że dwumas do wymiany... jak wrócę dam znać co z autkiem.
Dziś jadę oglądać za to: http://allegro.pl/piekny-golf-iv-100-or ... 61770.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko kolejny problem to brak książek, nie wiadomo jaki przebieg, gościu gada że dwumas do wymiany... jak wrócę dam znać co z autkiem.
I Love My VW !
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
14000 zl za 13 letnie auto i jeszcze z 2000 wkladu jak dla mnie bezsens.
-
- Mały gagatek
Re: VW Golf IV 1.9 TDI ASZ 130KM do 13 tys śląskie, opolskie
Lakier i blacharka naprawdę w bardzo dobrym stanie jak na takie auto. Niestety golfik ten nie ma 130hp bo zamula strasznie no i ten dwumas....krzychu195 pisze:14000 zl za 13 letnie auto i jeszcze z 2000 wkladu jak dla mnie bezsens.
Nic szukam dalej...
I Love My VW !