Golf II, 1.6/1.8 do 2600 zł, Płońsk i okolice

Chcesz kupić, bądź sprowadzić auto..nie wiesz, które wybrać? Napisz o tym tutaj...

Moderatorzy: palio, jhosef, VIP

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FragMaster
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FragMaster » wt sie 18, 2015 13:46

Witam wszystkich,
od paru dni szukam samochodu, a konkretnie Golfa II, bo miałem kiedyś Passata B2 i mam sentyment do samochodów z tych lat.

Samochód ma służyć do okazjonalnej jazdy po mieście, raz na kilka dni i wyjazdów raz na kilka tygodni do 100km. Mam do wydania około 3000 zł, chciałbym, żeby był gaz, bo wtedy te dłuższe wyjazdy wychodzą taniej. Ewentualnie diesel, też nie jest bardzo drogo przy obecnych cenach. Auto chciałbym mieć przez około rok, później zmienię na coś lepszego. Mam doświadczenie z Passata, więc trochę rzeczy umiem robić sam.

Nie ma za bardzo w czym wybierać wokół Warszawy, ale jeden mi przypasował, bo ma szyberdach, LPG i nie ma rdzy. Co sądzicie o tej ofercie?
http://olx.pl/oferta/golf-ii-1-6-benzyn ... 098fb0ea84" onclick="window.open(this.href);return false;

Oferta jest też wrzucona na forum z ceną 2500 i taką cenę zakupu liczę. W innych tematach o MK2 czytałem, że jak auto długo wisi w Internecie, to znaczy, że nie jest warte uwagi. To auto wisi już prawie 3 tygodnie.
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2015 08:35 przez FragMaster, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
WichuTM
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Golf II, 1.6, 1985, 2500 zł, Płońsk

Post autor: WichuTM » wt sie 18, 2015 15:11

No jeżeli faktycznie tak wygląda i nie ma rdzy, to sprawdź jeszcze jak papierami, bo zarejestrowany na 1.3, ciekawe dlaczego. Jeżeli po prostu wymiana silnika to ok, ale może papiery są od innego auta, może coś było kombinowane. Trzy tygodnie to jeszcze nie tragedia, teraz dużo ludzi urlopuje i nie samochody im w głowach :) Podjedź, daleko chyba nie masz. To, że bierze olej.. niech bierze, możesz lać najtańszy mineralny, z tego co widzę dużo jeździć nie będziesz więc i często nie trzeba będzie dolewać.

Edit: Znalazłem to ogłoszenie na forum, jest napisane:
"Auto w dokumentach 1985 realnie ok 1988/89 roku."

Więc dowiedz się coś więcej na ten temat..

hak64
Forum Master
Forum Master

Post autor: hak64 » wt sie 18, 2015 15:18

Wygląda bardzo przyzwoicie i za te pieniądze warto go wziąć. Szkoda, że silnik inny niż w papierach (chyba nie tylko silnik, bo w przednich drzwiach jest cała szyba), bo można by było zarejestrować na zabytek. Co do oleju, to 1 L do wymiany nie stanowi problemu - gorzej wypadają nowe 2,0 TFSI, gdzie 0,5 L na 1000 km jest normą.

specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych

Awatar użytkownika
FragMaster
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FragMaster » wt sie 18, 2015 19:28

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :) Jutro pewnie pojadę go obejrzeć i zobaczymy jak to wygląda na żywo.

Awatar użytkownika
FragMaster
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FragMaster » śr sie 19, 2015 08:59

Przy okazji oglądania Golfa z pierwszego postu pojechałbym obejrzeć jeszcze 2 inne z tych okolic, bo to nic nie kosztuje.

Oferta nr 1:
http://olx.pl/oferta/sprzedam-vw-golf-i ... 9dd923aecd" onclick="window.open(this.href);return false;

Plusy:
+ Fire and ice
+ szyber
+ wspomaganie(moja dziewczyna też czasem będzie jeździć)
+ centralny zamek
+ alu
+ pierwszy właściciel w Polsce od 13 lat
Minusy:
- prawa strona do poprawek
- przetarty fotel kierowcy

Oferta nr 2:
http://olx.pl/oferta/wv-golf-ii-1-8-gaz ... 9dd923aecd" onclick="window.open(this.href);return false;

Plusy:
+ garażowany
+ szyber
+ obrotomierz
+ na pierwszy rzut oka bez rdzy
Minusy:
- 3 drzwi

Co sądzicie?

hak64
Forum Master
Forum Master

Post autor: hak64 » śr sie 19, 2015 13:41

Opcja nr 1. Limitowana edycja = większa wartość. Rejestracja na zabytek nie powinna stanowić problemu. A co do poprawek, to przywrócenie go do stanu używalności nie stanowi większego wydatku. Odrestaurowanie do stanu kolekcjonerskiego już tak, ale w takim przypadku jego wartość będzie przekraczać 10 tyś i z każdym rokiem będzie rosnąć!!!

specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chcę kupić auto”