![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
Jak?!!1jeden
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
nieee... ojciec ma T4 z 2.4 D AAB i będziemy go wyposażać w turbinę bo o ile pusty nawet jakoś jedzie, tak gdy dostaje obciążenia to już robi się muł.t0mal pisze:Wepchałeś 5 garów w golfa?
Sorry za milczenie ale od dawna tu nie zaglądam. Powód widać na fotce. Syn rok temu dogonił busem TIRa na serbskiej autostradzie :)Na koniec miałem założone końcówki od 1,9TD ale nie zaobserwowałem jakejś różnicy w stosunku do tych ori z 2,4D. Ważne - trzeba podnieść ciśnienie wtrysku ( tak jak dla 1,9TD - chyba 135 bar ) i przyspieszyć odrobine zapłon- również jak dla 1,9TD.marcinas1983 pisze:Mały odkop.
Powoli zbieram informacje na temat uturbienia 2.4D AAB i chciał bym się Rdauskas, dowiedzieć czy ogarnąłeś już swoje auto?? Na jakich końcówkach teraz jeździsz??
Tak to już bywaRdauskas pisze:Sorry za milczenie ale od dawna tu nie zaglądam. Powód widać na fotce. Syn rok temu dogonił busem TIRa na serbskiej autostradzie
TD ma 155 barów jeśli jest jednosprężynowy jeśli 2 sprężynowy wtedy to drugie jest jeszcze wyższe.Rdauskas pisze:Ważne - trzeba podnieść ciśnienie wtrysku ( tak jak dla 1,9TD - chyba 135 bar )
bez urazy, ale nigdzie nie napisałem, że chce zmienić silnik i to na jaki najlepiej. Więc rady, że lepiej wepchnąć zajechanego 1z/afn ( wszak wiadomo, że każdy ma po 180tys km, a może z Anglii tej "małej wyspy" gdzie oni też dużych przebiegów nie robiąProbe041 pisze:Szkoda czasu i pracy, poszukaj afn lub 1z i pakuj to do T4 zamiast uturbiać charczokaSzybciej pojedzie i mniej spali zdecydowanie. Robienie z 2.4d td to sztuka dla sztuki moim zdaniem.
jest i ochota, są i chęci. Decyzja już zapadła, jak robota ruszy to na pewno zdj się pojawią jak i kosztorys wydatków. Prace ruszą jesienią bo w październiku jeszcze kilka wyjazdów się szykuje.Rdauskas pisze:To fakt,.. na uturbienie 2,4D trzeba po prostu mieć szczególną ochote
obracam się w środowisku motoryzacyjnym więc mam pewne rozeznanie co i jakProbe041 pisze:Kto powiedział, że od razu wszystkie są zajechane ale mniejsza o to.
dobre rady są zawsze w cenie, ale tu zmiana silnika na inny nie wchodzi w grę... dlatego zostaje ten co jest i będziemy z nim działać. Szukałem trochę info w necie i najwięcej o 2.4TD można przeczytać na stronach brytyjskich.Probe041 pisze:To była tylko dobra rada przed ale do niczego nie zmuszam przecież.Trzymam kciuki w takim razie i powodzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości