Dziękuję, że tak szybko.Zico63b pisze:Było pytanie, padła odpowiedź.
LED do jazdy dziennej, watpliwosci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Co by nie zakładać nowego tematu mam zapytanie.
Gdzie w tej puszce na akumulatorze mogę sobie podpiąć plus, który będzie mi załączał światła dzienne dopiero po uruchomieniu silnika lub załączy światła po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon?
Chcę uniknąć przeciągania kabla do stacyjki, bo jest to dla mnie trudne i za dużo roboty z demontowaniem plastików itp.
I jeszcze jedno. Do którego kabelka we wiązce prowadzącej do lampy należy podpiąć trzeci kabel, który wyłącza dzienne, gdy załączę pozycyjne światła?
Gdzie w tej puszce na akumulatorze mogę sobie podpiąć plus, który będzie mi załączał światła dzienne dopiero po uruchomieniu silnika lub załączy światła po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon?
Chcę uniknąć przeciągania kabla do stacyjki, bo jest to dla mnie trudne i za dużo roboty z demontowaniem plastików itp.
I jeszcze jedno. Do którego kabelka we wiązce prowadzącej do lampy należy podpiąć trzeci kabel, który wyłącza dzienne, gdy załączę pozycyjne światła?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nigdzie, jak widać na zdjęciu bezpieczniki są połączone bezpośrednio z akumulatoremhajduk92 pisze:Gdzie w tej puszce na akumulatorze mogę sobie podpiąć plus, który będzie mi załączał światła dzienne dopiero po uruchomieniu silnika lub załączy światła po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon?
szaro/czarny w lewej lampie lub szaro/czerwony w prawejhajduk92 pisze:Do którego kabelka we wiązce prowadzącej do lampy należy podpiąć trzeci kabel, który wyłącza dzienne, gdy załączę pozycyjne światła?
To gdzie pod maską idzie prąd po przekręceniu kluczyka lub załączeniu silnika?
Panowie może to się komuś przyda . Ja podłączyłem tak
- masa z aku
- plus pod światło postojowe
- plus po stacyjce został przeciągnięty do kabiny koło serwa (z lewej strony jest tam gumowa zaślepka widać ją lepiej gdy rozkręcimy plastiki pod kierownicą u mnie jest nad pedałem gazu) i podpięty pod bezpiecznik nr 36 u mnie jest ok komp nie pokazuje żadnych błędów
ŚWIATŁA LED MAGNETI MARELLI
- masa z aku
- plus pod światło postojowe
- plus po stacyjce został przeciągnięty do kabiny koło serwa (z lewej strony jest tam gumowa zaślepka widać ją lepiej gdy rozkręcimy plastiki pod kierownicą u mnie jest nad pedałem gazu) i podpięty pod bezpiecznik nr 36 u mnie jest ok komp nie pokazuje żadnych błędów
ŚWIATŁA LED MAGNETI MARELLI