Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
nie sprzedał tylko została mi przy silniku, który wyciągałem
i wątpię żeby ktoś przy niej grzebał bo wyglądała na nieruszaną od lat siedziała w passacie 110ps
o motywie z kółkiem na fasolkach nie wiedziałem a mam z 2 pompy nowszego typu, więc muszę zobaczyć czy mam takie kółko
pompę ma regulację na pewno taką jak na foto
i napewno jest na niej wybite 107J a środkowe numery 414
pozdro
i wątpię żeby ktoś przy niej grzebał bo wyglądała na nieruszaną od lat siedziała w passacie 110ps
o motywie z kółkiem na fasolkach nie wiedziałem a mam z 2 pompy nowszego typu, więc muszę zobaczyć czy mam takie kółko
pompę ma regulację na pewno taką jak na foto
i napewno jest na niej wybite 107J a środkowe numery 414
pozdro
- krzysiek1606
- Użytkownik
a jaki ma nr nastawnik?
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tego niestety nie wiem bo nastawnik został wsadzony do innego wozu i wsadziłem inny brudny żeby do pompy syfu jakiegoś nie naleciało
jak by nie było to dół ma takie oznaczenia jak pisałem, więc chyba jest to 11??
czy były jakieś 107j i nie będzie ona 11?
jak by nie było to dół ma takie oznaczenia jak pisałem, więc chyba jest to 11??
czy były jakieś 107j i nie będzie ona 11?
- krzysiek1606
- Użytkownik
czy jest 11 to zobaczysz jak rozbierzesz pompe
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
dobra wiadomo, kolega krzysiek1606 miał racje
regulacja jest normalnie na fasolkach na kółku
nastawnika hdk 240
rozbierać jej nie będę bo od razu wyląduje w aucie, jak będzie to nadal 10 to pojeżdżę trochę a jak 11 to od razu na korektę
dziękuję kolegom za pomoc
regulacja jest normalnie na fasolkach na kółku
nastawnika hdk 240
rozbierać jej nie będę bo od razu wyląduje w aucie, jak będzie to nadal 10 to pojeżdżę trochę a jak 11 to od razu na korektę
dziękuję kolegom za pomoc
witam
chciałbym zapytać siedzących w temacie, czy pompa wtryskowa 038130107J z passata b5 czy audi a4 będzie pasowała do octavi asv , bez roztaczania łapy czy też odwrotnie będzie za mała do tej łapy ?
chciałbym zapytać siedzących w temacie, czy pompa wtryskowa 038130107J z passata b5 czy audi a4 będzie pasowała do octavi asv , bez roztaczania łapy czy też odwrotnie będzie za mała do tej łapy ?
-
- Forum Master
Witam, pompa będzie pasowała, bez roztaczania, ponieważ, jest tak samo montowana.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Dla pewności podam że pompa posiada jeszcze takie numery 0 460 414 987, więc po potwierdzeniu że pasi dobijam targu
-
- Forum Master
Witam, pompa będzie pasować, ale jeszcze dla pewności sprawdź, czy wygląda tak, jak tu na tym foto:
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 5664222073" onclick="window.open(this.href);return false;
tzn. jeśli ma piastę, na koło pasowe i otwory gwintowane do mocowania, to pasuje na 100%. Kostka dziesięciopinowa.
Jeśli nie ma piasty na koło pasowe (piasta może też być zdjęta, w tedy zakładasz swoją), lub ma podłużne otwory (czyt. fasolki), to jest, to pompa do starszych silników, ona posiada kostkę ośmiopinowom.
http://img06.allegroimg.pl/photos/orygi ... 5673608321" onclick="window.open(this.href);return false;.
Pozdrawiam.
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 5664222073" onclick="window.open(this.href);return false;
tzn. jeśli ma piastę, na koło pasowe i otwory gwintowane do mocowania, to pasuje na 100%. Kostka dziesięciopinowa.
Jeśli nie ma piasty na koło pasowe (piasta może też być zdjęta, w tedy zakładasz swoją), lub ma podłużne otwory (czyt. fasolki), to jest, to pompa do starszych silników, ona posiada kostkę ośmiopinowom.
http://img06.allegroimg.pl/photos/orygi ... 5673608321" onclick="window.open(this.href);return false;.
Pozdrawiam.
Tomek
Re: Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
no to ok, zamówienie poszło.tomek08 pisze:Podejdzie.
obecnie mam program na 160/370 czy po zmianie na ta 11 i ustawieniu kąta wtrysku jak należy będzie za mną batory?
-
- Forum Master
Batory, nie koniecznie, ale więcej sadzy napewno. Po zmianie najlepiej korekta lub zmnieszyć dawkę.
Tomek
carol1976, oczywiście do tej pompy 11 musisz przełożyć króćce paliwowe ze swojej bo jak widać są w inną stronę zwrócone iż w oryginalnej na silniku montowanym poprzecznie.