[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
Moze to musi byc wsad od paska.
Mam licznik z pasata jeszcze bez can i tam podczas testu licznika wszystkie wskazowki poruszaja sie jednoczesnie a nie oddzielnie jak w golfie.
Mam licznik z pasata jeszcze bez can i tam podczas testu licznika wszystkie wskazowki poruszaja sie jednoczesnie a nie oddzielnie jak w golfie.
Patrząc po liczniku i epromie to jest immo 2 więc na immo3 chyba nie zatrybi na pewno nie w tych adresach. Szkoda ze nie mam starego licznika bo bym potestował to
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wracając do tematu...jak już pisałem, mam wyłączoną VAGiem poduszkę pasażera, o czym mam przypomnienie po włączeniu zapłonu. Po włączeniu poduszki pojawia się WELCOME jednak tylko w przypadku kiedy mam zapięte pasy - jest czujnik zapięcia i aktywowana kontrolka.riccardoa pisze:A jak wejdziesz w "main menu "masz status ok? Bo zauważyłem, że welcome nie pojawia się gdy coś jest nie tak z samochodem np jest aktywna inspekcja serwisowa.
-
- Mały gagatek
Witam mój licznik to 1J0 920 826C(RB8), chciałbym zgrac eeprom w celu aktywacji "ile przejade na baku
PROBLEM:
polega na tym iz Vag tacho po 40 minutach wyskakuje błąd ACCESS DIENIED (pass2) i dalej nie szuka hasła?
Czekałem 40 minut i po czasie błąd:
Scaning for second pass. Please wait!
Command canceled!
!!!Access DENIED!!!(Na dole pisze DEVICE I/O error
jakies pomysły?
Dodam że z radia odłączyłem jedną kostke czarną drugiej nie odłączałem może tą druga też trzeba?
Czym coś jeszcze przeszkadza w zczytaniu hasła?
Albo uzyc vag eepromer programator 1.19g? Jakis poradnik do tego jest?
PROBLEM:
polega na tym iz Vag tacho po 40 minutach wyskakuje błąd ACCESS DIENIED (pass2) i dalej nie szuka hasła?
Czekałem 40 minut i po czasie błąd:
Scaning for second pass. Please wait!
Command canceled!
!!!Access DENIED!!!(Na dole pisze DEVICE I/O error
jakies pomysły?
Dodam że z radia odłączyłem jedną kostke czarną drugiej nie odłączałem może tą druga też trzeba?
Czym coś jeszcze przeszkadza w zczytaniu hasła?
Albo uzyc vag eepromer programator 1.19g? Jakis poradnik do tego jest?
Żeby się podpiąć bez problemu przydałby się komp z systemem Windows XP i właśnie Vag Eeprom Programmer 1.19g (dokładnie ta wersja), a używanie programu nie jest skomplikowane, jak nie łączy, to przestawiasz (w Options) między COM1, COM2 a USB i sprawdzasz na czym ruszy, o ile dobrze pamiętam mi wystartowało na USB (taki też kabel miałem od Viakena). Wchodzisz DASH > Read EEprom i bangla.
Było: Golf III 2.0 2E GTI
Było: Bora 1.6 AKL Sedan
Jest: Bora 1.9TDI ASZ Variant
-
- Mały gagatek
ja wlasnie uzywam Xp na virtualbox i jak narazie zczytuje vag tacho mam 19000 czegoś tam i wczesniej bylo access denied i teraz jescze raz proboje.. a jakim kable tym czarnym od vag tacho czy zwyklym niebieskim VAG KKL? a jak ja uruchamiam ten vag eeppromer to klikam com1 com2 usb to nic nie wykrywa? I to ma byc na xp ten eepromer? bo ja robie na win8 tym eepromerem? moze dlatego nie czyta?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Niekoniecznie,na 7 też wszystko działa.ethe pisze:Żeby się podpiąć bez problemu przydałby się komp z systemem Windows XP
-
- Mały gagatek
ok:
probowałem teraz zczytac eeprom przez vag eepromer 1.19g i znalazł kabel czarny vag tacho 3.01 na porcie USB, ale gdy biore dash board READ EEPROM to wyskakuje ladowanie i jest 0% i po chwili not found ECU? co to znaczy że ecu nie znalazł?
probowałem teraz zczytac eeprom przez vag eepromer 1.19g i znalazł kabel czarny vag tacho 3.01 na porcie USB, ale gdy biore dash board READ EEPROM to wyskakuje ladowanie i jest 0% i po chwili not found ECU? co to znaczy że ecu nie znalazł?
Vag eprom 1.19g działa na wszystkim łącznie z Windowsem 10
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
- Mały gagatek
Ok a dlaczego wyskakuje no ecu found? I nie moge sie polaczyc?przez vag tacho nie chce zczytac second password.
U mnie second password też czytał ponad 40 minut na vagtacho ale w końcu się udało
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
-
- Mały gagatek
Ok rozumiem ale u mnie albo wyskakuje no ecu found, albo access denied... i nie chce wyszukac hasla...
dodam że na drugim liczniku 1J0 920 821b 1/2fis. zczytałem eeprom z 3 minuty, i patrzyłem na View memory burof to wyskoczyło mi aż do liniki 0700 mniejwiecej, a w moim liczniku w którym nie moge zczytac eeprom to w view memory bufor liniki są tylko do 0370...?A przeciez ile przejade na baku zmienia sie na 0381?jakiś wadliwy licznik czy ten akurat tak ma?
dodam że na drugim liczniku 1J0 920 821b 1/2fis. zczytałem eeprom z 3 minuty, i patrzyłem na View memory burof to wyskoczyło mi aż do liniki 0700 mniejwiecej, a w moim liczniku w którym nie moge zczytac eeprom to w view memory bufor liniki są tylko do 0370...?A przeciez ile przejade na baku zmienia sie na 0381?jakiś wadliwy licznik czy ten akurat tak ma?
Też mam ten numer licznika (1J5 920 826C) odczytałem i wgrałem bez problemu wsad. VAG Commanderem spod XP i przy użyciu kabla od Viakena.
Było: Golf III 2.0 2E GTI
Różnica jest między vdo a rb8 ....vdo się czytają bardzo fajnie gorzej jest z tymi rb8 oraz ich wsad jest jakiś mniejszy z tego co kojaze ...a i te ile przejade kilometrów to chyba chodzi o liczniku vdo