Opony i felgi do Golfa MK III i Vento
Re: Opony i felgi do Golfa MK III i Vento
Dasz te z et28 na przod i spokojnie sie pochowaja. Ja mam 7.5 na et 25 i delikatnie wystaje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Felga 17" 8.25J Et 35. Jakie na to wejdą najszersze możliwe opony do golfa 3 z przodu i z tyłu? Auto na gwincie więc wysokość do regulacji.
Felgi borbet t. przód 7.5J ET 35, tył 9j ET30. Jakie opony do takiego zestawu? Golf 3 gt z sierpami póki co na seryjnym zawieszeniu, nic nie zaklepywane itd. Czy będzie coś obcierać?
Nie chcę zbyt dużego naciągu, ale z drugiej strony trzeba to upchać w nadkola. Co musiałbym zrobić by weszły takie felgi?
I drugie pytanie: Czy borbet t o takich parametrach-9j ET15- w ogóle się mieszczą z tyłu w golfie???
Nie chcę zbyt dużego naciągu, ale z drugiej strony trzeba to upchać w nadkola. Co musiałbym zrobić by weszły takie felgi?
I drugie pytanie: Czy borbet t o takich parametrach-9j ET15- w ogóle się mieszczą z tyłu w golfie???
- mikolajmakoski1
- Forum Master
195/40 i 215/40 najlepsze chyba by byly jesli nie chcesz naciagu duzego wtedy je pomieescisz jak zaklepiesz ranty i oposcisz.Co do et 15 przy 9j to upchac sie tez da ale wtedy wchodzą w gre katy lub belka na tyl z mk2
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
Siema. Chce założyć Artec L 17" 4x8j et 30 do swojego mk3 gti i mam pytanie, jakie opony kupić aby za bardzo nie obcierało? Naciąg? Niekoniecznie, chcę aby to wyglądało, jeździło i nie kosztowało multum. Mam gwint, ale nie jest skręcony tak aby szurało.
Moje padło : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=569618" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam,autko Golf III mam założone felgi BBS 15 opony 195/65 i seryjne zawieszenie i oponki obcierają o amorki za duży balon nie przez szerokość,muszę je zmienić i chciałbym zapytać jaki byłby najlepszy profil opony do takiej felgi żeby było to dosyć ładnie spasowane,najchętniej założyłbym jakieś 195/40 lub 195/45 ale nie wiem czy tak będzie dobrze czy nie za mały profil ewentualnie jakieś 195/50 lub 195/55 aby tylko nic nie obcierało no nie wiem,a przy okazji zapytam też jaką oponkę tzn wymiar musiałbym założyć żeby jakoś ładnie ją ciasno naciągnąć na taką felgę 175/? czy 185/? oczywiście o ile się da ładnie coś naciągnąć na felgę 6j
- Mack.
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
195/50/15 to seryjny wymiar dla golfa. te są zdecydowanie za wysokie. przy 6x15 i seryjnym zawieszeniu nie myśl o jakiś naciągach bo to głupio będzie wyglądać
-
- Nowicjusz
Witam. Felgi 7j 17 et 40 wejdą do golfa? Na oponkach 205/40/17 Z góry dzięki za odpowiedź
[email protected], nie napisałeś jakie zawieszenie, wejdą ale będą schowane przyda się dystans przód tył
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
hmmm tył moze obcierać z pasazerami[email protected] pisze:Zawieszenie sportowe ta-technix 40/40. Nie gwint niestety
-
- Nowicjusz
Mack. pisze:hmmm niby o co?
hmmm niby na pewno o nadkole, na 15 sa problemy a co dopiero 17
- Mack.
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hmmm miałeś takie felgi? hmmm z takimi parametrami? hmmm z takim zawiasem? hmmm ja mam i na gwincie nic nie trze a jest niżej niż proponowane 40/40...