MK4 AJM dziwny świst po zawiruswaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam, kilka dni temu zawirusowałem swojego AJM. Ma mieć około 150 KM i około 350 Nm ( nie byłem jeszcze na hamowni ... ) Od tego momentu pojawil się dziwny świst przy gwałtowniejszym przyspieszaniu który słychac jakby od strony schowka pasażera ... Co może być przyczyną tego? Jakiś miesiąc przed modyfikacją wysadziło mi intercooler a dokladnie dolny plastik ale ze nic niepopękało to wymyłem go i złożyłem i do momentu modyfikacji nic nie było słychać.
Witaj
przy mocnym doładowaniu może jakaś opaska/uszczelka nie wytrzymuje i upuszcza powietrze(nie ma szczelności) dlatego słyszysz świst.
Najlepiej 2 osoby jedna w aucie dodaje gwałtownie gazu druga *#cenzura#* z jakich rejonów taki świst się wydobywa.
Pozdrawiam
przy mocnym doładowaniu może jakaś opaska/uszczelka nie wytrzymuje i upuszcza powietrze(nie ma szczelności) dlatego słyszysz świst.
Najlepiej 2 osoby jedna w aucie dodaje gwałtownie gazu druga *#cenzura#* z jakich rejonów taki świst się wydobywa.
Pozdrawiam
Live to Ride .... Ride to Live !
Sprawdz czy nie ma gdzieś nieszczelnosci...może to zbieg okolicznosci(wirus i ten świst).
-
- Mały gagatek
napisałem Ci wyżej,
jedna osoba w srodku daje po gazie a Ty otwierasz maske i słuchasz skad wydobywa sie swist
jedna osoba w srodku daje po gazie a Ty otwierasz maske i słuchasz skad wydobywa sie swist
-
- Mały gagatek
Re: MK4 AJM dziwny świst po zawiruswaniu
ale tego świstu nie słychać jak dodaje gazu na postoju tylko podczas jazdy ...
Moze to jakaś uszczelka w drzwiach i poprzez wiatr masz takie wrażenie - jesteś Pewny że to z silnika?
Na jałowym biegu nie będziesz słyszał jeśli nie dodasz gazau, ale skoro piszesz ze w czasie raptownego dodania gazu podczas jazdy słyszysz świst to tak samo powinieneś na biegu jałowym dodać raptownie gazu i usłyszeć cokolwiek.
Na jałowym biegu nie będziesz słyszał jeśli nie dodasz gazau, ale skoro piszesz ze w czasie raptownego dodania gazu podczas jazdy słyszysz świst to tak samo powinieneś na biegu jałowym dodać raptownie gazu i usłyszeć cokolwiek.
-
- Mały gagatek
nie słysząc tego trudno cokolwiek ocenić tak na prawde
W takim przypadku nie ma co gdybać tylko trzeba przejrzeć cały dolot powietrza doładowanego od turbo aż po kolektor ssący bo nikt tego za Ciebie nie zrobi. Jak nie chcesz grzebać w dolocie to zrób log dynamiczny grup 003 z 011 łącznie i będzie widać na nim czy nieszczelność w dolocie jest czy jej nie ma ale jeśli będzie to i tak dolot będziesz musiał sprawdzić cały by znaleźć miejsce nieszczelności.
-
- Gadatliwa bestia
A moze podbili sporo na cisnieniu doladowania i slychac swist turbo po prostu?Logi tak Sztomel pisze + gr 008 z limiterami i bedzie widac co to za program siedzi od razu.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG