Kącik posiadaczy MK7
Moderator: VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Kącik posiadaczy MK7
Może liftem nie nazwą ale jakieś drobne korekty wniosą . Na pewno na rewolucję się nie zanosi. Co najwyżej może jakaś drobna ewolucja przy mk8 i to też bardziej na zasadzie "znajdź 5 różnic"
Kącik posiadaczy MK7
Koledzy może ktoś poleci jakiś preparat do bycia auta, który nie zostawia plam, ponoć są takie, chodzi mi o to, żebym umył auto, spłukał karcherem i tyle, bez wycierania (zbierania wody)
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Jak masz położony dobry wosk na aucie, to po umyciu i opłukaniu niewiele trzeba robić. Tylko proste osuszanie dobrym ręcznikiem
Jest też dla tych co za detailingiem nie przepadają sonax szampon 2w1. Myjesz nim auto, a potem opłukujesz wodą z dodatkiem tego szamponu tylko w mniejszym stężeniu jak podczas mycia. Woda sama spływa i prawie wcale nie trzeba osuszać
P.S.
Ja zdecydowanie preferuję pierwsze rozwiązanie
Jest też dla tych co za detailingiem nie przepadają sonax szampon 2w1. Myjesz nim auto, a potem opłukujesz wodą z dodatkiem tego szamponu tylko w mniejszym stężeniu jak podczas mycia. Woda sama spływa i prawie wcale nie trzeba osuszać
P.S.
Ja zdecydowanie preferuję pierwsze rozwiązanie
Kącik posiadaczy MK7
koledzy w naszych MK7 z tyłu świeci jedno światło przeciwmgielne?? dziś u mnie około zera temp. i wielka mgła, wiec włączyłem światła przeciw mgielne przód i tył i tak sprawdziłem czy świecą, przyznaje się ze zrobiłem to pierwszy raz od kupna auta, czyli od roku, ??
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Przyznam szczerze, że do tej pory nie używałem w ogóle świateł p/mgielnych, a auto mam ponad 1,5 roku
Kącik posiadaczy MK7
Tak, świeci jedno. Zresztą w każdym samochodzie tak jest.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- navwiedzony
- 777
- Auto: Golf 7R
- Silnik: CJXC
Kącik posiadaczy MK7
Nie w każdym, ale w G7 akurat tak.
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
Kącik posiadaczy MK7
Rzeczywiście, niektóre fabrycznie mają dwa.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Kącik posiadaczy MK7
koledzy zdarzyło mi się już kolejny raz w discovery pro, że zmieniając radio np RMF na Eske, w miejscu Eski robi się RMF i znika Logo stacji, przy tym słychać takie plum w głośnikach, muszę od nowa ustawić radio i wgrać nowo logo, i jest ok, czy wam zdarzyło się coś podobnego??
Kącik posiadaczy MK7
zaś mi się to pojawiło, zaobserwowałem ze praktycznie nie działa ekran dotykowy, nie reaguje na dotkniecie palcem, dopiero po jakimś czasie, rozgrzaniu auta, (temperatura na zew. +10) wszystko wraca do normy, nikt z szanownych kolegów nie zaobserwował czegoś podobnego??
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Na szczęście nie mam takiego problemu.
Chyba musisz uderzyć do ASO. Niech się pogłowią.
Chyba musisz uderzyć do ASO. Niech się pogłowią.
Kącik posiadaczy MK7
Koledzy czy ktoś posiada jakąś wiedzę na temat wymiany - aktualizacji oprogramowania jednostki multimedialnej Discovery Pro, bo tak wracając do mojej przypadłości zauważyłem zaś ze czasami samoistnie zmienia sie stacja np z RMF na Eske,
na wiosnę będę w ASO (3 przegląd serwisowy) to ich popytam, czy soft możemy zaktualizować analogicznie do map?? czy to tylko w ASO,
pozdrawiam
na wiosnę będę w ASO (3 przegląd serwisowy) to ich popytam, czy soft możemy zaktualizować analogicznie do map?? czy to tylko w ASO,
pozdrawiam
Re: Kącik posiadaczy MK7
Podłączę się do pytania powyżej? Co można zyskac po takiej aktualizacji?
matka polka
matka polka
Matka Polka
Kącik posiadaczy MK7
koledzy czy ktoś poleci jakąś sprawdzona mate górną do bagażnika Mk 7, jest tego wiele, gumowe, z pianki i inne, która za rozsądną cenę?