Swap klimy golf III 1,8 adz b+g
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie mam do kupienia kompletną klime z 1.8 swap prosty tylko pytanie czy muszę dać 2 wiatraki czy może zostać chłodnica stara a dodać tą od klimy mam wspomaganie w golfie łapa z sprężarką jest w komplecie czy będę musiał wymieniać alternator jak mam na sprężynie czy napinacz od łapy załatwi sprawę znalazłem spis rzeczy potrzebnych do swapa ale zdjęcia są nie aktualne jakby ktoś miał coś takiego i by dał linka to był bym niezmiernie wdzięczny
Własnie wczoraj skonczyłem SWAP klimy w moim mk3. Z poradnikami ciezko. tez szukałem na necie ale mało co sie dowiedziałem.
2 wiatraki beda potrzebne bo sam jeden nie wydoli. Do tego przekaznik wentylatorów potrzebny jesli nie masz.
Alternator jesli masz na sprezynie to odpada. Musi byc z mocowaniem na stale a napinacz załatwia sprawe.
Koło pasowe na pompie wody trzeba zmienic tak zeby pompa była na pasku klinowym.
Jestem w temacie cos to pomoge.
Powodzenia
2 wiatraki beda potrzebne bo sam jeden nie wydoli. Do tego przekaznik wentylatorów potrzebny jesli nie masz.
Alternator jesli masz na sprezynie to odpada. Musi byc z mocowaniem na stale a napinacz załatwia sprawe.
Koło pasowe na pompie wody trzeba zmienic tak zeby pompa była na pasku klinowym.
Jestem w temacie cos to pomoge.
Powodzenia
chłodnice możesz dać albo swoją starą albo taka która ma niżej wyjście płynu .
Jeśli zostawiasz swoją a masz wyjście płynu na wysokości sprężarki to musisz poszukać fabrycznie wzmacnianego węża chłodniczego , łatwo go poznać bo jest dużo grubszy i pogrubiony w miejscach gdzie może opierać o sprężarkę.
Jeśli zostawiasz swoją a masz wyjście płynu na wysokości sprężarki to musisz poszukać fabrycznie wzmacnianego węża chłodniczego , łatwo go poznać bo jest dużo grubszy i pogrubiony w miejscach gdzie może opierać o sprężarkę.
Znasz moze nr takiego węża ?
Bo ja własnie przerabiałem u mnie ten problem bo dotyka sprężarkę.
Bo ja własnie przerabiałem u mnie ten problem bo dotyka sprężarkę.
jutro jak nie zapomne to ci podrzuce zdjęcie i numer seryjny , ja go na szrocie przez przypadek znalazłem w golfie z klimą .
w kilku miejscach jest konkretnie wzmocniony głównie na zagięciach i duże wzmocnienie tam gdzie sprężarki dotyka
w kilku miejscach jest konkretnie wzmocniony głównie na zagięciach i duże wzmocnienie tam gdzie sprężarki dotyka
Ja założylem swoj taki jak miałem wiec teraz widze ze za jakis czas moze byc problem.