Golf IV 2.0 8v. Benzyna. Strzela podczas przyspieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem, a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Golf mk4 2.0 8v Benzyna, strzela podczas przyspieszania gdy mocniej chce przyspieszyć, albo zachowuje się jakby miał "turbo dziure" do dwóch tysięcy się dlawi ,dopiero powyżej dwóch zaczyna przyspieszać.. Dodam jeżdżę tylko na benzynie , Kable Bosch i świece Ngk nowe. Podłączenie pod vag-com nie pokazuje żadnych błędów
ARONS
Nie ważne czy jest zimny czy ciepły, najbardziej jest to odczuwalne jak po mieście jeżdżę, trzeba wystartować szybko i wtedy jest problem, bo zamiast po naciśnięciu Gazu poczuć Przyspieszenie to samochód tak jak by się musiał"zastanowic" do około 2 tyś, i albo strzeli albo tak się zbiera jakby chciał a nie mógł, coś podobnego do samochodów które mają Turbo. Filtr paliwa nowy,powietrza też, Kable świece też nowe
ARONS
Dodam jeszcze żeby było ciekawiej, to że czasami działa i przyspiesza normalnie. Ja już nie mam pomysłu co to może być?
ARONS
Narazie na mysl przychodzi mi przepustnica, zawór ciśnienia paliwa przepływomierz,sonda, a błedy na vagu jakies,sa
I tu jest kolejny problem bo błędów nie pokazuje,
ARONS
Jutro będę jechać do mechanika który ma lepszy komputer od mojego, może u niego coś pokaże
ARONS
Re: Golf IV 2.0 8v. Benzyna. Strzela podczas przyspieszania
Witam., już po wizycie u mechanika.Podłączył kompa i też nie wykazało żadnych błędów. Ale przepustnice mi zaadaptował, bo parę dni temu ją czyscilem i chyba pomogło bo jest Narazie lepiej. Przyspiesza normalnie i nie strzela.JAN 1966 Dziękuję za pomoc
ARONS
-
- Mały gagatek
Re: Golf IV 2.0 8v. Benzyna. Strzela podczas przyspieszania
To Ci dużo przychodzi na myśl . najlepiej to samochód wymień to będzie naprawionejan1966 pisze:Narazie na mysl przychodzi mi przepustnica, zawór ciśnienia paliwa przepływomierz,sonda, a błedy na vagu jakies,sa
ryszard4352 jestes szybki dobrze ze pomogłeś koledze aronsowi a propo jak tam Twój golf z silnikiem 14 wszystko ok ?