Problem rozrzad 1.6 alm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem rozrzad 1.6 alm
Witam, Auto to golf 3 1.6 alm. Podjąłem się wymiany rozrządu, zdjalem osłony, dolne kolo pasowe ustawiłem dół na znak a górne kolo nie zgadza się ze znakiem o dwa ząbki, pomyślałem ze może przeskoczył, założyłem cały komplet ina ustawiłem na znaki jak powinno być silnik odpalił ale się dlawil strasznie, postanowiłem kręcić aparatem zaplonowym na odpalonym silniku i teraz chodzi dużo lepiej chociaż brak mu mocy śmierdzi nie spalona benzyna i dymi z wydechu, wydawało by się ze trzeba ustawić dokładny kat wyprzedzania zapłonu ale tu okazuje się problem bo aparat jest przekrecony maksymalnie w prawą stronę według obracajacej się wskazówki zegara. Czy ktoś ma jakiś pomysł co się mogło stać ze te znaki się nie zgadzaly i zabrakło regulacji na aparacie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem rozrzad 1.6 alm
na pewno takie oznaczenie? Może coś więcej o tym silniku...Monteiro222 pisze:1.6 alm
-
- Nowicjusz
Problem rozrzad 1.6 alm
1.6 alm 75 km. Problem rozwiązany kolo walka rozrządu jest nie od tego silnika. Pozdrawiam
Problem rozrzad 1.6 alm
Kolego, mógłbyś zrobić zdjęcie wlepy z bagażnika, albo chociaż silnika, bo mnie te oznaczenie motoru zaciekawiło.Monteiro222 pisze:1.6 alm 75 km
Problem rozrzad 1.6 alm
silnik ALM to jest, tylko, że występuje w Seatach to jest to samo co AEE, różnią się tylko kilkoma nieistotnymi szczegółami
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Problem rozrzad 1.6 alm
Plus ABU,AEAHubi14 pisze:silnik ALM to jest, tylko, że występuje w Seatach to jest to samo co AEE, różnią się tylko kilkoma nieistotnymi szczegółami