Jakoś przeoczyłemVW_seller pisze:dokładnie napisalem AFN myślałem ,że każdy wie co to :1.9 Tedeji na pompie VP37 i aż 110km
To w zasadzie nie masz się czego baćVW_seller pisze:automat tam jest zwykły hydrauliczny
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Jakoś przeoczyłemVW_seller pisze:dokładnie napisalem AFN myślałem ,że każdy wie co to :1.9 Tedeji na pompie VP37 i aż 110km
To w zasadzie nie masz się czego baćVW_seller pisze:automat tam jest zwykły hydrauliczny
A6 schodzą jak ciepłe bułeczki. Jeśli stan jest taki, jak piszesz, to będziesz miał kolejkę chętnych, pomniejszoną o przeciwników automataVW_seller pisze:w razie jak by mi sie szybko znudził ciężko by mi będzie to sprzedać ,żeby nie stracić ? .
Miałem A6 z tym silnikiem i powiem Ci, że zapierniczało to całkiem żwawo. Więc i AFN da radę. Co do niezawodności silników z PD - wg. mnie niewiele odbiegają od tych na VP. Oczywiście o ile obydwa są w podobnym stanie.VW_seller pisze:zastanawiałem się też nad audi a4 b6 1.9 130km PD . tyle,że anglika w manualu (przerobie sam na EU ) jak ma sie ten silnik to awaryjnosci .nigdy nie mialem PD,zawsze same VP-ki które już poprostu mi zbrzydły choć jest to praktycznie nie do zajeżdzenia .jak takie PD znoszą inne tańsze paliwo jak OR czy OO ?
no własnie chyba nie ,ale na 100% nie jestem pewien jaki tam automat siedzi . szczerze wolał bym w sumie manuala bo jednak te spalanie na moją jazde bedzie spore( 80% jazda dynamiczna ) ale jest w mega okazyjnej cenie i stanie , najwyżej bym wywalił tego automata wstawil manuala i tyle ( skrzynie z b5 td mam jak coś )Craash pisze:TDI VP było łączone ze skrzynią multitronic? Chyba nie.
Też mi się nie wydaje, więc chyba jest tam najlepsza opcja, czyli klasyczny, 4-biegowy automat.Craash pisze:TDI VP było łączone ze skrzynią multitronic? Chyba nie.
Tyle, że sama skrzynia to nie wszystko - trochę więcej roboty. Ale zapewne masz tam zwykłego automata, więc nic tylko braćVW_seller pisze:najwyżej bym wywalił tego automata wstawil manuala i tyle ( skrzynie z b5 td mam jak coś )
ja wymieniałem normalnie i calość - olej, uszczelka i filtr wychodziło 300-350zl raz na 60tyś widaomo to tylko połowa oleju zmieniana ale zawsze cośWichuTM pisze:Dość drogo wychodzi wymiana oleju (o ile wybierzesz metodę dynamiczną - jedyną słuszną moim zdaniem)
VW_seller pisze:piszecie o wymianie oleju w silniku czy skrzyni?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 68 gości