Wyrzuca płyn Golf 3 1,9 TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Hej, sytuacja jak na filmie, silnik rozgrzany, AAZ:
[youtube][/youtube]
Auto wyrzuca płyn. Na zimnym nie widać bąbli powietrza w zbiorniczku,węże miękkie. Po rozgrzaniu i ostrzejszej jeździe węże twarde. Wydaje mi się że korek powinien upuścić ciśnienie a tego nie robi. Po odkręceniu korka nie czuć spalinami w zbiorniczku. Wiatraki się włączają. Korki zmieniałem, 3 sztuki oryginalne każdy z inna literą na końcu A,B,C bez rezultatu. Silnik jest jakieś 2000km po remoncie głowicy i takie kwiatki się dzieją...Planuję jeszcze zobaczyć jak wygląda termostat i przejrzeć wężę gumowe, ale nie wiem czy to coś pomoże. Trzeba się brać za głowicę, czy próbować szukać jakiejś innej przyczyny?
[youtube][/youtube]
Auto wyrzuca płyn. Na zimnym nie widać bąbli powietrza w zbiorniczku,węże miękkie. Po rozgrzaniu i ostrzejszej jeździe węże twarde. Wydaje mi się że korek powinien upuścić ciśnienie a tego nie robi. Po odkręceniu korka nie czuć spalinami w zbiorniczku. Wiatraki się włączają. Korki zmieniałem, 3 sztuki oryginalne każdy z inna literą na końcu A,B,C bez rezultatu. Silnik jest jakieś 2000km po remoncie głowicy i takie kwiatki się dzieją...Planuję jeszcze zobaczyć jak wygląda termostat i przejrzeć wężę gumowe, ale nie wiem czy to coś pomoże. Trzeba się brać za głowicę, czy próbować szukać jakiejś innej przyczyny?
-
- VWGolf.pl Killer
zrobić test na CO2,ale uszczelka na 100% wywalona...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Raczej kolego nic innego tylko UPG. Test na Co2 mozesz zrobic jesli chcesz choc czasem i on lubi przeklamac. Widac ze cisnienie wali w uklad chlodzenia. Miales remont glowicy mowisz, czyli co planowanie i uszczelke 2tys temu?
1Z + 0.216 + 16bit + chip + EGR out + wolna odma + KAT out
E46 330D M57
E46 330D M57
Eh... wszyscy zaraz mówią o uszczelce, ja proponuje przed wpędzeniem się w koszty przeglądnąć dokładnie układ. U mnie problem był z "przelewem" z chłodnicy, chodzi mi o ten wężyk idący z góry chłodnicy do zbiorniczka, a konkretnie o króciec przy chłodnicy na który nakłada sie ten wężyk. Czy na wolnych obrotach widać w zbiorniczku że płyn wyraźnie się do niego wlewa z tego wężyka? U mnie przytykał się przelot na tym króćcu i nie odpowietrzało chłodnicy, otwór ma tam może ze 2mm, pomogło rozwiercenie tego króćca, i porządne wyczyszczenie chłodnicy. Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
ty powinieneś być inżynierem,skoro jest tak jak piszesz...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
najpierw droznosc przelewu bo na filmie nie widac czy sie przelewa jak nie pomoze
wywal termostat zalej wode zakrec korek karnij sie jak wyzucac bedzie to uszczelka
wywal termostat zalej wode zakrec korek karnij sie jak wyzucac bedzie to uszczelka
-
- Nowicjusz
Przelew rozwierciłem na fi3,5 więc jest drożny. No nic, pewnie czapkę trzeba będzie zrzucać
-
- VWGolf.pl Killer
wydaje mi się że za małym wiertłem zacząłeś temat takim fi 20 to by odrazu przestało wyrzucać...
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
a ja mysle ze to zle dopasowana upg
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów