Jeśli posiada ktoś zebrane w jednym miejscu informacje jak krok po kroku zrobić swapa + zdjęcia z zabiegu, za udostępnienie był bym bardzo wdzięczny.
Głownie chodzi mi o zdjęcia kryzy (przejściówki) z kolektora ssącego na gazior webera, zdjęcia przeróbki układu dolotowego i jaki najlepiej zastosować.
Fajnie by było gdyby ktoś w miarę łopatologicznie wytłumaczył mi jak ogarnąć kwestię podłączenia Webera, w Golfie jest sporo wężyków paliwowych i podciśnień prowadzących do 2ee. Nie mam pojęcia które zostawić, a które zaślepić, czy instalację paliwową trzeba jakoś przerabiać, czy po przeróbce jakieś przewody paliwowe będą zbędne. Wie ktoś do czego służy puszka w prawym nadkolu do którego biegną przewody paliwowe, czy to filtr paliwowy? Nie wiem również jakiego podciśnienia użyć aby podłączyć się do Webera.
Bardzo by mi pomogła informacja wyjaśniająca co i jak po swapie z czujnikami i komputerem. Czy odłączenie komputera w tym wypadku nie wpłynie na pracę silnika, kontrolek na desce (chodzi mi o to czy owy komputer i czujniki były odpowiedzialne jedynie za pracę z gaźnikiem 2ee) i jak najlepiej po swapie "uśpić" komputer wraz z czujnikami aby nie działały bez potrzeby, ktoś pisał że zostawił komputer dla podgrzewacza wstępnego kolektora tzw. jeż, czy to jest konieczne ?
Trochę się rozpisałem, ale niestety te sprawy nie są dla mnie 100% jasne.
Za wszelką pomoc z góry dzięki
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdrawiam