Opony i felgi do Golfa MK VII
Jak w temacie, piszemy o oponach i felgach do golfa mk7
Widzę że pojawia się coraz więcej pytań o to co wyżej więc zakładam temat
Jeśli ktoś ma informację co wchodzi, co nie w bude mk7 lub na jakich felgach wychodziły seryjnie proszę o wrzucenie tego w temat
Widzę że pojawia się coraz więcej pytań o to co wyżej więc zakładam temat
Jeśli ktoś ma informację co wchodzi, co nie w bude mk7 lub na jakich felgach wychodziły seryjnie proszę o wrzucenie tego w temat
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
noooo.... wiec kopiuj wklej z mojego tematu:
Chciałbym sobie kupić drugi zestaw felg ma lato bo trochę meczy mnie przekladanie opon.
Myślę nad austinami albo nogaro. Obie mi się podobają. Nie chce ich kupować w ASO bo w Poznaniu zawolali mi 2250 za 17 austin (sztuka oczywiscie) i 2500 za 18...
Ceny z kosmosu. Wiec szukam po ebayach allegrach itp. Jakieś zadbane używki, albo nowe ale nie po cenach ASO.
Moje pytanie jest takie. Jak rozpoznać które felgi są oryginalne a które nie. Jak widzę komplet 18 austin za 1500 zł to wiem ze mogą peknac w pół jak w jakas dziurę trafię. Nie chce chińskiego szajsu tylko byle wyglądały jak austiny. Np gdzieś wyczytałem ze dostawcą felg OEM do VW jeżeli chodzi o model nogaro jest firma ronal. Takie nadruki widziałem też na wewnętrznej części felgi w kilku aukcjach itp. Może ktoś potwierdzić czy tak faktycznie jest? I ewentualnie kto jest dostawcą austinow... Nie ukrywam, że austin dużo bardziej mi się podobają. Nie chciałbym kupić podróbek po cenie oryginalnych (a podejrzewam ze tak też może byc)
Chciałbym sobie kupić drugi zestaw felg ma lato bo trochę meczy mnie przekladanie opon.
Myślę nad austinami albo nogaro. Obie mi się podobają. Nie chce ich kupować w ASO bo w Poznaniu zawolali mi 2250 za 17 austin (sztuka oczywiscie) i 2500 za 18...
Ceny z kosmosu. Wiec szukam po ebayach allegrach itp. Jakieś zadbane używki, albo nowe ale nie po cenach ASO.
Moje pytanie jest takie. Jak rozpoznać które felgi są oryginalne a które nie. Jak widzę komplet 18 austin za 1500 zł to wiem ze mogą peknac w pół jak w jakas dziurę trafię. Nie chce chińskiego szajsu tylko byle wyglądały jak austiny. Np gdzieś wyczytałem ze dostawcą felg OEM do VW jeżeli chodzi o model nogaro jest firma ronal. Takie nadruki widziałem też na wewnętrznej części felgi w kilku aukcjach itp. Może ktoś potwierdzić czy tak faktycznie jest? I ewentualnie kto jest dostawcą austinow... Nie ukrywam, że austin dużo bardziej mi się podobają. Nie chciałbym kupić podróbek po cenie oryginalnych (a podejrzewam ze tak też może byc)
Witam,
Szybkie pytanie czy ET53 to za duzo do Golfow MK7 ?
Sky is the Limit
Re: Opony i felgi do Golfa MK VII
oryginały durban mają ET51 więc et 53 powinny być jeszcze okMlodyB7 pisze:Witam,
byl mk2,mk3,mk4,mk6,mk6,jest mk 7
Gdyby komuś się to przydało to koła oryginalne zimowe SIMA 17 cali z oponami 205/50/17 ET39 do golfa 7 pasują idealnie,pisze bo sam szukałem takiego info ale nigdzie nie znalazłem.
byl mk2,mk3,mk4,mk6,mk6,jest mk 7
marcin79 pisze:oryginały durban mają ET51 więc et 53 powinny być jeszcze okMlodyB7 pisze:Witam,
Dzieki Marcin
Sky is the Limit
-
- Nowicjusz
Co do felg to moge ci polecić te http://xfelgi.pl/momo-blade-ant-65x15-5x1143-et40" onclick="window.open(this.href);return false;
bardzo eleganckie i wytrzymałe ja jeżdżę na moich rok ale mam znajomego co mi właśnie je polecił to już jeździ na nich 5 lat
pozdrawiam polecam
bardzo eleganckie i wytrzymałe ja jeżdżę na moich rok ale mam znajomego co mi właśnie je polecił to już jeździ na nich 5 lat
pozdrawiam polecam
Witam, przymierzam się do zakupu drugiego kompletu felg i stąd moje pytanie Czy felgi o parametrach 8x17 ET35 będą pasować do mk7?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ktoś może ma zdjęcie mk7 kombi na felgach z GTI mk5 lub mk6? Wygląda to jakoś sensownie?
Co myślicie o BBS 17" przy Czarnej VII Variant ?
Zastanawiam się jak to będzie wyglądać
Zastanawiam się jak to będzie wyglądać
Właśnie Przy Dijonach auto było z tym sportowym zawieszeniem 1,5 cm w dół. Czy Variant kupiony na normalnym zawieszeniu na 16 calowych felgach, będzie dobrze wyglądał na 17 calowych Dijonach , nie będzie za wysoko ? Ma ktoś może fotkę jak wygląda 17 na standardowym zawieszeniu ?
podstawowe dane:
5x112.The centre bore is 57.1mm.
Najlepiej jeśli ET będzie między 51-40.
AUSTIN
Specs: 18 x 7.5, ET49, weight tbc
Details: standard fitment to GTI
CADIZ
Specs: 19 x 8, ET50, weight tbc
Details: standard fitment to R
SANTIAGO
Specs: 19 x 7.5, ET51, weight tbc
Details: standard fitment to GTI PP
PRETORIA
Details: optional fitment to R from certain dealers
MOTORSPORT
Specs: 18 x 7.5, ET51, weight 23.1lbs/10.5kg
Details: optional fitment from dealers
5x112.The centre bore is 57.1mm.
Najlepiej jeśli ET będzie między 51-40.
AUSTIN
Specs: 18 x 7.5, ET49, weight tbc
Details: standard fitment to GTI
CADIZ
Details: standard fitment to R
SANTIAGO
Specs: 19 x 7.5, ET51, weight tbc
Details: standard fitment to GTI PP
PRETORIA
Details: optional fitment to R from certain dealers
MOTORSPORT
Specs: 18 x 7.5, ET51, weight 23.1lbs/10.5kg
Details: optional fitment from dealers
Koledzy, ponawiam pytanie tylko odnośnie zwykłego Golfa 7- nie Varianta choć to chyba żadna różnica.Mam 16 tki alu Dover. Co z 17 tkami Dijon, chce takie kupić na allegro , czy nie będzie za wysoko przy nadkolach i nie będzie wyglądało to kiepsko, ma ktoś takie auto na zwykłym zawieszeniu z 17 kami? I czy oczywiście będą pasowały ?respect_ pisze:Właśnie Przy Dijonach auto było z tym sportowym zawieszeniem 1,5 cm w dół. Czy Variant kupiony na normalnym zawieszeniu na 16 calowych felgach, będzie dobrze wyglądał na 17 calowych Dijonach , nie będzie za wysoko ? Ma ktoś może fotkę jak wygląda 17 na standardowym zawieszeniu ?
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2016 17:29 przez darkownik, łącznie zmieniany 2 razy.