Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
I akurat centra? A tyle przyzwoitych baterii w tej cenie jest dostępnych.
Poprzednia Centra Futura wytrzymała mi 3 lata. Tyle co gwarancji i dostałą zwarcia. Po tym przedstawiała wartość złomową.
Poprzednia Centra Futura wytrzymała mi 3 lata. Tyle co gwarancji i dostałą zwarcia. Po tym przedstawiała wartość złomową.
Np jakie ? Bosch przynajmniej kilkadziesiat zl drozszy
Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Re: Kącik posiadaczy MK4
A moja Futura juz 5 rok kreci co prawda nie jest juz to co bylo wczesniej ale jak nie bedzie duzych mrozow to moze przez zime wytrzyma
ALH + 205 + chip
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Bo kupiłeś Futurę, która jest ... kiepska .Barton_ pisze:I akurat centra? A tyle przyzwoitych baterii w tej cenie jest dostępnych.
Czemu Centra ? Bo we wszystkich samochodach jakie są pod moją ręką jak i u rodziców, od zawsze jeździła Centra i nigdy problemów nie było. Tylko że ja kupuję Centrę Standard albo Plus, gdzie można uzupełnić elektrolit/wodę demineralizowaną. Kolejna sprawa, że nie kupuję akumulatorów w marketach, tylko u jednego i za każdym razem tego samego przedstawiciela Centry
I cenę mam tu w bo i ten tani nie był i 50zł w jedną czy w drugą to tutaj w zasadzie żadnej różnicy mi już nie robi. Nie widzę po prostu sensu pchania kasy w dup...ę komukolwiek innemu, jeśli mam w kraju producenta, który też potrafi dobry sprzęt zrobić. Trzeba tylko wiedzieć, który akumulator wybrać i gdzie go kupić.
Kocham to podejście w stylu - jest tyle innych "lepszych" producentów" Po czym wnioskujesz tą "lepszość" ? Po tym, że nie wyprodukowano w PL ? Bo masz napisane "Germany" ? Uważasz że nie potrafimy zrobić nic dobrego ? A kupujcie sobie świece Denso, Bosche i inne, ja ładują starą dobrą Polską Iskrę i gitara. Akumulatory ładuję Polskie, tylko ze sprawdzonych serii i od sprawdzonego dostawcy, jeszcze wtopy nie było ani jednej. Myślisz że Niemcy robią dobrze ? Pojęcia nie masz co kupujesz w opakowaniach ze znaczkiem VW Tarcze hamulcowe z chin, alternatory z regulatorami posiadającymi elektroniczną blokadę na czas pracy (Bosch), w sumie też już produkcja Chińska i to w autach produkowanych w DE idzie na pierwszy montaż. Tyle a tyle popracuje i kapota, do remontu. Jedziesz na ASO a tam w ramach naprawy wsadzają ci "nowy" oryginalny alternator... tyle że po regeneracji. Szkoda że płacisz za to jak za "nowy", a wart jest tyle co Twój stary który zaniósłbyś do gościa który w przydomowym warsztacie zrobi to samo za 150zł Może nie będę pisał dalej, bo wyjdzie że niemiaszki produkują tylko znaczki które kleją na maski
Nie wiem czy wiesz, ale Hilti ma dość pokaźną część swej produkcji w PL i o dziwo na narzędziach idących na eksport do DE nawet pisze że wyprodukowano w PL
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Swoją opinię o Centrze opieram na jednostkowym przypadku z Futurą.
Niby linia premium a się bateria rozkraczyła.
Nie była kupiona w markecie tylko w sklepie moto, w którym kupuję niemal wszystko do auta.
Niby linia premium a się bateria rozkraczyła.
Nie była kupiona w markecie tylko w sklepie moto, w którym kupuję niemal wszystko do auta.
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Pany... A odpowiedzcie mi, bo ja może tak teraz w kwestii tematu legenda a mianowicie chodzi mi o zawieszenia gwintowane.
Jak to w końcu jest jedni kręcą niewiele i im fajnie siedzi, drudzy z kolei kręcą i dalej koza , od czego to zależy, od marki gwintu, tego jak sporą ma regulacje?
Przy jakim obniżeniu jest konieczny stabi S3 + dłuższe łączniki, u siebie obecnie mam KIT AP przód - 50, tył - 30 to nic nie ociera a przynajmniej tak mi się wydaje. Miałby ktoś może jakieś zdjęcia jak wasza buda leży biorąc pod uwagę gwint marki AP, KW var1,2, Koni, Eibach itp? Jeśli chodzi o MTSy, Weitec, JOMySromy, TuningArty to jakoś sceptycznie do tych firm podchodzę.
Byłby ktoś w stanie mi ten temat naświetlanić, albo chociaż rzucić zdjęcie co jak i na czym siedzi.
Jak to w końcu jest jedni kręcą niewiele i im fajnie siedzi, drudzy z kolei kręcą i dalej koza , od czego to zależy, od marki gwintu, tego jak sporą ma regulacje?
Przy jakim obniżeniu jest konieczny stabi S3 + dłuższe łączniki, u siebie obecnie mam KIT AP przód - 50, tył - 30 to nic nie ociera a przynajmniej tak mi się wydaje. Miałby ktoś może jakieś zdjęcia jak wasza buda leży biorąc pod uwagę gwint marki AP, KW var1,2, Koni, Eibach itp? Jeśli chodzi o MTSy, Weitec, JOMySromy, TuningArty to jakoś sceptycznie do tych firm podchodzę.
Byłby ktoś w stanie mi ten temat naświetlanić, albo chociaż rzucić zdjęcie co jak i na czym siedzi.
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
- sebekgolf
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Wybrałeś po prostu kiepski model. Wiele osób narzekało już na Futurę i to nie tylko na tym forum. Ja jestem wierny starej zasadzie, skoro z akumulatora paruje ( a paruje zawsze nawet w bezobsługowych, tyle że w nich mniej), to należy mieć możliwość dolania wody demineralizowanej. Zgodnie z tą zasadą, raz do roku zaglądam do aku i sprawdzam ilość elektrolitu, w razie potrzeby uzupełniając niedobory. Pamiętaj też, że jak się mało jeździ, to należy co jakiś cas doładowywać aku bo się zasiarcza. No i najważniejsza sprawa, czy ładowanie w aucie jest na poprawnym poziomie.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Kącik posiadaczy MK4
Aku kupiłem o pojemności zalecanej w instrukcji.
Co do konieczności obsługi, to niestety producent wiedział lepiej i nie zostawił możliwości dolewania wody czy elektrolitu.
Teraz wolę kupić z 3 letnią gwarancją najtańszy i liczyć się, że to tylko na 3 lata i potem nowy.
Kupuję najtańszy, żeby mniej bolało.
Co do konieczności obsługi, to niestety producent wiedział lepiej i nie zostawił możliwości dolewania wody czy elektrolitu.
Teraz wolę kupić z 3 letnią gwarancją najtańszy i liczyć się, że to tylko na 3 lata i potem nowy.
Kupuję najtańszy, żeby mniej bolało.
- Użytkownik
Kącik posiadaczy MK4
Ja nie wiem sporo osob tak narzeka na Centre Future, a u mnie ma ponad 4 lata i jeszcze daje rade
ALH -> 205 -> soft
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Ja wspieram polskie akumulatory z firmy Autopart z Mielca. Także polak potrafi.
Nic już nie będzie takie same.
Ja mam Eibach, możesz luknąć. Stabi nie tykane. Jak masz pytania to wal.Stanley777 pisze:Pany... A odpowiedzcie mi, bo ja może tak teraz w kwestii tematu legenda a mianowicie chodzi mi o zawieszenia gwintowane.
Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Patapalka
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
- Paviarotti
- Lord GTI
- Progresywny
- Lubie to!
Kącik posiadaczy MK4
Chłopaki czy wadliwa klapa gasząca/instalacja podcisnienia moze wpływać na wieksze spalanie?
- macabra_
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Ja od 5 lat mam Centrę Standard - 5 lat bez problemu kręciła 1.6, teraz bez problemu kręci 2.3 i nie zapowiada się, by miała umrzeć