Panowie czy zrezygnowanie z oryginalnego elementu z miski zwanego ogranicznikiem fali olejowej na rzacz uszczelki krytej z TDI to dobry pomysł? Chdzi dokłądnie o taki typ uszczelki:
Ogranicznik fali olejowej
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
ja taką mam i jest ok. Te plastikowe badziewie miało luz i ledwo się smoka trzymało. Lekko musiałem podciac nozycami do blachy w miejscu gdzie przechodzi pompa oleju żeby bez demontażu pompy i smoka dało się uszczelkę założyć. moja jest z 1.9TD AAZ
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
Wiesz ją też tak mam, ale zastanawiam się czy to aby dobry pomysł, wiem że to ma ograniczyc chlapanie oliwy po wale, ale z drugiej strony PG ma natrysk na denko więc i tak chlapie. A ogranicznik jak dobrze pamiętam dochodzi do samego dołu smoka.
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Ja mam u siebie i jedno i drugie. Żeby założyc uszczelkę musialem najpierw odkrecic pompe oleju (nic nie cialem). Plastik podciąłem i zostawiłem ten kawałek który zapobiega przesuwaniu się oleju prawo/lewo w misce.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie