Lu4Ke pisze:co do 7dniu litrow oleju to mowil mi jeden z wlascicieli V5tki, ze tyle leje
to pogratulować wiedzy, chyba, że w takiej kondycji ma silnik, to mógłbym się zgodzić
Lu4Ke pisze:lanie do tego silnika 98 jest zalecane
gdzie tak pisze? bo u mnie pod klapką wlewu paliwa jest napisane Pb 95, zanim zamontowałem gaz auto tylko i wyłącznie jeździło na 95 i nic a nic się nie działo, więc bzdura z dławieniem i brakiem mocy, za złą pracę silnika odpowiadać będą nie wymienione kable, świece, olej i filtry oraz wyciągnięty rozrząd, co czasem się zdarza, również powodem braku mocy może być uszkodzona gruszka od klap zmiennej geometrii kolektora dolotowego
Lu4Ke pisze:jesli twierdzisz, ze w 16to letnim golfie IV wspawane nowe progi to dla ciebie norma to tylko pogratulowac
oczywiście, że norma, po pierwsze golf IV/bora ma kiepskiej jakości blachy, porównując z wcześniejszymi modelami np golf II a po drugie pokaż mi który właściciel u nas w PL regularnie czyści, opukuje i myje porządnie zakamarki między błotnikiem a progiem i drzwiami? oczywiście pomijając fanów marki, których nie brakuje. Wystarczy, że pojeździsz trochę po śniegu, ciapie z piaskiem i solą i nie oczyścisz progów i nadkoli z błota i śniegu, jedna zima i wystarczy dla rdzy...
Lu4Ke, widzę, że jesteś z tych osób, które szukają mocnego auta, 15 latka, z przebiegiem 100tyś od starego Niemca, igły, nie bitego i za małą kasę...takich aut nie ma, uwierz mi.