Jestem nowy na forum i nie wiem za bardzo jak tutaj się obchodzić ,więc z góry proszę o wyrozumiałość lub o przeniesienie tematu na właściwe miejsce
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Więc mam takie pytanie przełożyłem silnik jak w temacie 1,9 TD 75 km na 1,9 tdi afn 110km wszystko wyszło dobrze i pojawia mi się taki problem silnika nie mogę odpalić bezpośrednio z kluczyka tzn kręci paliwo podaje wszystko ok , ale nie odpala dopiero gdy podam plus z akumulatora na pompę dokładnie na elektrozawór(tzn n109)to pali od strzała(DO 2 SEKUND OD PODANIA PLUSA) inaczej za nic nie odpali, sprawdzałem przejście na kablach jest wszędzie podmieniałem przekażniki i nic efekt taki sam , po odpaleniu samochód normalnie chodzi jedna rzecz która mi się rzuciła w oczy to ,że nie pokazuje temperatury silnika może jest to powiązane z odpalaniem ja już nie mam pojęcia co się dzieje, zaznaczę ,że immo zdjęte vag nie pokazuje żadnych błędów nie wykazuje , napięcie na włączonym zapłonie RRS 0,7V na wolnych obrotach 0,45V kąt wtrysku mam 70 natomiast dawka paliwa 3,2mg/s. Proszę o podpowiedz co sądzicie o tym przypadku z góry dziękuję !