![los2 :los2:](./images/smilies/los2.gif)
Jakoś 4-5 rok jak miałem auto, prawe koło zaczęło jechać do środka o jakieś 1.5 stopnia. Niby nie duzo ale jak się trafi prosta belka,najlepiej z Octavii RS,to wymienie
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
W ogóle to chyba ktoś mi przydzwonił w to koło bo ja nigdzie nie zahaczyłem.
Moderator: VIP
No właśnie nie jestem przekonany w 100% do tego sposobu, bo przykładałem kabel do świec i wszystkie iskrzyły, łącznie z tą którą mam ukręconą, więc może jako taka przewodność jest, ale nie wiadomo w jakim stopniunitrox89 pisze:Nie łatwiej kabel do klemy + i dotykać świec? Jak zaiskrzy to grzeje, jak nie to nie. Ja zmieniałem 2 lata temu i wszystkie 4 były out
Wszystko w oryginale VW/Audi kładłem. Słyszałem, że są to problematyce gumy i jak włożysz g...o to będzie skrzeczał od samego początku... Pozostaje wierzyć, że jak się zrobi cieplej to będzie okBartesWZL pisze:Jak przy progach skrzeczy to gumy trzymające stabilizator
To jest ewidentnie gumowy dźwięk. Ale też dobrze wiedzieć, że może się tak dziać.Qto pisze:u mnie sworzeń skrzeczał jak stara wersalka...
checin pisze:majster heniek, jeszcze raz dzięki
jednak sprawdziłbym omomierzemchecin pisze:No właśnie nie jestem przekonany w 100% do tego sposobu, bo przykładałem kabel do świec i wszystkie iskrzyły, łącznie z tą którą mam ukręconą, więc może jako taka przewodność jest, ale nie wiadomo w jakim stopniu
HejwuPiotrek pisze:mam kilka pytan, od niedawna mam golfa IV, wczesniej mialem na krotki czas dwie trójki wiec raczej nie jestem w temacie vw.
po pierwsze - abs. kontrolka zaczeła się zapalać ale dopiero w trakcie jazdy. rozumiem, że raczej problem czujnika? nie mam zadnego kabla do vagów, mam tylko ELM na bluetooth, da sie tym cokolwiek sprawdzic w golfie? (w poprzednik aucie - saab, moglem sobie bez problemu odczytac jak i skasowac wszystkie bledy). pytanie jeszcze czy jazda ze swiecaca kontrolka ma jakies konsekwencje? uklad hamulcowy wtedy jest sprawny tylko ze bez pomocnika jakim jest abs czy przestaje dzialac wszystko lacznie z reguacja sily hamowania? strasznie nie chce mi sie na tym mrozie przy tym grzebac, mi sam brak abs nie przeszkadza.
po drugie - ogolnie kontrolki. co mnie bardzo dziwi kontrolki cisnienia oleju, poduszek, poziomu plynu chlodnicy i hamulcy (!) gasną po przekreceniu stacyjki w tym samym momencie. nie powinny one gasnac pojedynczo? czemu po przekreceniu zaplonu kontrolka cisnienia oleju nie swieci sie caly czas? (ladowanie sie swieci). bycmoze tak to po prostu jest w vw, lecz mam lekkie obawy, wiec prosze o pomoc. kontrolki nie sa spiete razem, a przynajmniej ta od poziomu plynu chlodzacego dziala niezaleznie, bo zaswiecila sie gdy bylo go malo.
z góry dzieki za pomoc.
Tylko Europa.Qto pisze:xenon z mańkuta jest coś wart?
Szukam auta na części i nie wiem czy europę szukać (wiadomo sporo drożej wołają za egzemplarze na wypasie) czy mańkuta brać.
Głównie patrzę na silnik...ale jakby przy okazji był xenon to czemu nie, nie będę musiał osobno kompletować gratów
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości