[MK4] Wytarte Plastiki w golf 4
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- szkaliniak
- Mały gagatek
Tak. Pod tunelem jest m.in. jedna śrubka od schowka.szkaliniak pisze:tunel srodkowy tez tzeba demontowac????
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Panowie pasta tempo gąbka do mycia naczyń ta szorstka strona i bez demontażu da się ładnie wyczyścić później, raz jeszcze tempo ale już miękką szmatką i bedzie jak nowe, faktycznie pracochłonne ale efekt zadowalający jak będzie czas wrzuce fotke efektu moich prac ..
- SUCHY89201
- Użytkownik
Efekt końcowy u mnie jest z tym roboty
Mój Golfik Szanuj Zieleń ZAPRASZAM ---->>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6405962" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: [MK4] Wytarte Plastiki w golf 4
Panowie ja własnie zamówiłem chromowane boczki, nie chce zakladac nowego tematu, ale jak to się demontuje?
chodzi mi o te czesci dokladnie: http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-panel-uc ... 44139.html" onclick="window.open(this.href);return false;
chodzi mi o te czesci dokladnie: http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-panel-uc ... 44139.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Odp: [MK4] Wytarte Plastiki w golf 4
Weź je lepiej odeślij sprzedawcy.robertos83 pisze:Panowie ja własnie zamówiłem chromowane boczki, nie chce zakladac nowego tematu, ale jak to się demontuje?
Po pierwsze wyglądają lipnie.
Po drugie ten chrom szybko schodzi i wygląda jeszcze gorzej.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
Re: Odp: [MK4] Wytarte Plastiki w golf 4
Sory, ale to rzecz gustu, jednemu sie podoba to drugiemu tamto, jak dla mnie to lipnie wyglada ten nedzny plastik, nigdy bym nie pomyslal ze VW zrobi taki szajs, a te czesci, które zamówiłem to nie są jakies bylejakie podróby tylko od znanej niemieckiej firmy zajmujacej sie takimi rzeczami, mysle ze napewno dluzej mi posluzy jak oryginal VW.Jarek_NS pisze:Weź je lepiej odeślij sprzedawcy.robertos83 pisze:Panowie ja własnie zamówiłem chromowane boczki, nie chce zakladac nowego tematu, ale jak to się demontuje?
Po pierwsze wyglądają lipnie.
Po drugie ten chrom szybko schodzi i wygląda jeszcze gorzej.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
mariusz33 ,dzięki
na forum Laguny tą warstwę z plastików usuwają Ambipurem może ktoś trochę wylać na plastik i wypróbować czy w VW też to działa.
-
- Nowicjusz
Ja zrobiłem tak viewtopic.php?f=89&t=582239" onclick="window.open(this.href);return false; i wyszło całkiem spoko koszt jakieś 20 ziko za sam sprej z kumplem kupiliśmy 2 sztuki i zostało jeszcze pół, 4 warstwy nałożone. ja czyściłem chyba trochę nitrem, nie schodzil plastik, a no i papier scierny, bo przy stacyjce było mocno wytarte.
Witam wszystkich, chcę się podzielić z moim sposobem wyczyszczenia owych nieszczęsnych plastików
Za waszą poradą kupiłem pastę tempo, zdemontowałem rączki od drzwi, i zacząłem czyścić.
Deal polega na tym, że bierzemy gąbkę do mycia naczyć, smarujemy plastik pastą, i rozprowadzamy trąc szorstką stroną gąbki, (tak jak pisał jeden forumowicz), trąc, gąbka stanie się czarna, ale to w niczym nie przeszkodzi, trzemy dalej, po przeszorowaniu całości dałem wszystko pod ciepłą wodę z mydłem i wyszorowałem jeszcze szczoteczką do rąk. Etap ten pozwolił mi wykryć wszystkie niedoskonałości, które trzeba poprawić, poprawiamy, następnie jeszcze raz pod ciepłą wodę, wycieramy aby wszystko było suche, nakładamy ostanią warstwę tempo, i polerujemy miękką ścierką. Efekt ? mocne 8/10.(nie ma co się oszukiwać nie jest to stan 10/10 gdyż elementy te są nadal używane, ale efekt jest piorunujący ) Renowacja plastików przebiegła pomyślnie
Jeżeli chcecie mogę podzielić się ze zdjęciami.
Ostrzegam tylko, że jest z tym trochę roboty, ale robota dosyć przyjemna
Za waszą poradą kupiłem pastę tempo, zdemontowałem rączki od drzwi, i zacząłem czyścić.
Deal polega na tym, że bierzemy gąbkę do mycia naczyć, smarujemy plastik pastą, i rozprowadzamy trąc szorstką stroną gąbki, (tak jak pisał jeden forumowicz), trąc, gąbka stanie się czarna, ale to w niczym nie przeszkodzi, trzemy dalej, po przeszorowaniu całości dałem wszystko pod ciepłą wodę z mydłem i wyszorowałem jeszcze szczoteczką do rąk. Etap ten pozwolił mi wykryć wszystkie niedoskonałości, które trzeba poprawić, poprawiamy, następnie jeszcze raz pod ciepłą wodę, wycieramy aby wszystko było suche, nakładamy ostanią warstwę tempo, i polerujemy miękką ścierką. Efekt ? mocne 8/10.(nie ma co się oszukiwać nie jest to stan 10/10 gdyż elementy te są nadal używane, ale efekt jest piorunujący ) Renowacja plastików przebiegła pomyślnie
Jeżeli chcecie mogę podzielić się ze zdjęciami.
Ostrzegam tylko, że jest z tym trochę roboty, ale robota dosyć przyjemna
żeby zregenerować te plastiki wystarczy miska z ciepłą woda i płynem do mycia garów oraz taka mała gąbka do mycia garów . Plastik trzeba myć w tym roztworze jak brudny garczek , po wysuszeniu suszarką jest inny plastik . Można też kupić farbę w sprey i pomalować , tylko podczas malowania trzeba psikać z dużej odległości bo porobią się zacieki .