Czekajo na swoją kolej, nie już. Ale byłem dziś w kilku miejscach zapytać o ceny to wszędzie śpiewali 400-500 zł za zdjęte i + 100-200 zł za malowanie na aucie (bo trzeba oklejać auto itp).golf3dawid pisze:Nareszcie
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Re: Kącik posiadaczy MK4
Peppa ja u siebie listwy malowałem sam. Może nie wyszła igła ale różnicy nie widać a wydałem może ze 150zł. Zdjęcie ich z auta to jest 10minut skupieniaplus 15zł na taśmę żeby je z powrotem założyć. Więc teraz przemyśl sprawę
wysłano za pomocą prostownika
wysłano za pomocą prostownika
Kącik posiadaczy MK4
Ze zderzaków może i tak, ale na drzwiach trzeba jeszcze usunąć stary klej co nie jest takie hop siup od razu.Adek99 pisze:Zdjęcie ich z auta to jest 10minut skupieniaplus 15zł na taśmę żeby je z powrotem założyć.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
takStanley777 pisze:pakując felgi które mają 18" 8.5J ET35 + dystans zmieniający rozstaw 20mm daje ET końcowe 15 tak?
nie, ET się nie zmienia...zmieni się szerokość felgi, zmieni się o 25,4mm a felga będzie wystawała bardziej o połowę z tego (gdyby szersza felga miała inne ET od węższej to oczywiście "wystawanie" nie zmieni się o połowę)Stanley777 pisze:A pakując felgi 18" 9.5J ET35 gdzie rozstaw jest 5x100 bez konieczności dystansu to będzie wystawalo więcej o 25mm czyli tylko o ten 1 cal tak więc ET wychodzi 10 tak?
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Czyli generalnie przy 8.5J ET35 + dystans 20mm wystawaloby bardziej jak przy 9.5J ET35 bez dystansu.
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
Kącik posiadaczy MK4
Stanley777, http://www.willtheyfit.com/index.php?wi ... 35#content" onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK4
KoJ@K Robiłeś przy swoim AXRerze regenerację rozrusznika? Pamiętasz może jakie on tam miał numery?
Kącik posiadaczy MK4
Panie wąska szczoteczka na wkrętarkę i jedziesz 15 min i listwy czyste. Dłużej mi się zeszło żeby usunąć te kropki z nich niż cała reszta.peppa_814 pisze:Ze zderzaków może i tak, ale na drzwiach trzeba jeszcze usunąć stary klej co nie jest takie hop siup od razu.
Kącik posiadaczy MK4
Na to to chyba najlepiej dać szpachlę natryskową. No ale zobaczymy, na razie kompletuję inny złom. Przyjdzie kolej na listwy to wtedy pomyślę bardziej jak to rozwiązać.Adek99 pisze:Dłużej mi się zeszło żeby usunąć te kropki z nich niż cała reszta.
Kącik posiadaczy MK4
A w życiu. Masz sprzęt to papier wodny i zasuwasz. Ja jak robiłem listwy to ręcznie darłem. Teraz to szlifiera, papier wodny i łogieńpeppa_814 pisze:Na to to chyba najlepiej dać szpachlę natryskową
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy
Kącik posiadaczy MK4
Pepa kumpel mi malował listwę zderzaka przy okazji malowania zderzaka i go podpuszczałem, że cała reszta będzie do malowania to mi powiedział, że te listwy najlepiej malować na aucie, bo są plastyczne i może lakier popękać w trakcie zakładania. Chciałem zdjąć i mu zostawić na warsztacie...ale nie chciał^^ A tą strukturę to usuwał papierem ściernym założonym na szlifierkę do polerowania lakieru.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Kącik posiadaczy MK4
Nie dawaj szpachli natryskowej na listwy ja się dałem tak parę lat temu namówić jak jeszcze nie umiałem pistoletu do malowania trzymać. Po kilku miesiącach zaczęło to pekac. Teraz wiem jak to się robi i najlepiej tak: wygładzasz papierami te kropeczki, listwa musi być naprawdę gładka bez żadnych "włosków"
Potem specjalny podkład pod podkład akrylowy z dodatkiem plastyfikatoru, potem baza i lakier również z plastyfikatorem i jest jak z fabryki. Nic nie popęka ale kosztuje
napisano ołówkiem Z1
Potem specjalny podkład pod podkład akrylowy z dodatkiem plastyfikatoru, potem baza i lakier również z plastyfikatorem i jest jak z fabryki. Nic nie popęka ale kosztuje
napisano ołówkiem Z1
Kącik posiadaczy MK4
Szpachla + plastik = katastrofa
Jak mi ten kumpel malował zderzak to do czarnego tarł bo stwierdził, że jak jest za dużo lakieru to "pajączki" się robią...
Później grunt do plastiku podkład i baza... i tak jak kolega wyżej napisał - tanio nie było^^
Jak mi ten kumpel malował zderzak to do czarnego tarł bo stwierdził, że jak jest za dużo lakieru to "pajączki" się robią...
Później grunt do plastiku podkład i baza... i tak jak kolega wyżej napisał - tanio nie było^^