MK3 z silnikiem Bory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 z silnikiem Bory
witam
mam mały problem z silnikiem kupiłem nie dawno golfa mk3 i ktos wrzucił do niego silnik z vw Bory 1.9 tdi poj.1896/85kw
a problem polega na tym czy niewiem czy silnik jest na pompo wtryskach czy na pompie bo niewiem jaki zalac olej, moim zdaniem jest za gesty dlatego silnik tak mułowato chodzi
w czerwonej karcie w rubryce pierwszej mam wpisane zmiana silnika a w rubryce drugiej DR/BAG 36P6572
mam mały problem z silnikiem kupiłem nie dawno golfa mk3 i ktos wrzucił do niego silnik z vw Bory 1.9 tdi poj.1896/85kw
a problem polega na tym czy niewiem czy silnik jest na pompo wtryskach czy na pompie bo niewiem jaki zalac olej, moim zdaniem jest za gesty dlatego silnik tak mułowato chodzi
w czerwonej karcie w rubryce pierwszej mam wpisane zmiana silnika a w rubryce drugiej DR/BAG 36P6572
MK3 z silnikiem BORY pomocy
85 kW, to 115 KM - czyli silnik AUY lub AJM. Czyli pompowtrysk PD. Norma 505.01.
Silnik nie może "mułowato" chodzić przez olej.
Silnik nie może "mułowato" chodzić przez olej.
MK3 z silnikiem BORY pomocy
Gęsty olej może wpływać na rozruch na mrozie. Ale nie przesadzajmy, żeby półsyntetyk wpływał na dynamikę silnika po jego uruchomieniu na tyle żebyś to odczuwał. Szukaj przyczyny w osprzęcie silnika. Podepnij VAG'a, wykonaj logi.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
MK3 z silnikiem BORY
niewiem gdzie znalezc
a powiedz i czy skrzynia z Bory jest wieksza od tej z Golfa ? i czy ma w tym samym miejscu mocowania ?
a powiedz i czy skrzynia z Bory jest wieksza od tej z Golfa ? i czy ma w tym samym miejscu mocowania ?
MK3 z silnikiem BORY
italiano_83 z piątką też wychodziły AJM montowane były w audi i passatach może też wychodziły wersje golfów/bory ze skrzynią pięciobiegową
MK3 z silnikiem BORY
a wiecie moze gdzie sie znajduja oznaczenia na skrzyni ? to wtedy bede wiedział jaka to skrzynia