parujące szyby pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
parujące szyby pomocy
Witam. Mam problem z zaparowanymi szybami gdy samochod stoi w garazu wszystko jest ok ale wystarczy ze wyjade na zewnatrz i wszystko strasznie paruje a gdzy wlacze ogrzewanie wysychaja tylko male punkty chodz dmuchawa chodzi na maksa i bardzo dobrze dmucha. Para potrafi sie nawet skraplac podczas jazdy. Co moze byc nie tak? Prosze pomozcie.
parujace szyby pomocy
Dodam jeszcze ze gdy wlacze spryskiwacze to czasem czuc zapach plynu w kabinie ale nie zawsze.
-
- Ma gadane
-
- Użytkownik
parujace szyby pomocy
Plyn chłodniczy chyba nie ale jak pryskam plynem do spryskiwaczy to czasem czuc jego zapach a osad z plynu chlodniczego na szybach ma jakis smak albo cos zeby sprawdzic czy to on? Teraz zauwazylem ze mam wilgoc w malej ilosci w bagazniku pod kolem zapasowym .
parujace szyby pomocy
Trudno żeby nie zaśmierdziało w kabinie płynem do spryskiwaczy po ich użyciu...
Przetrzep auto całe porzadnie szczególnie okolice pod dywanem z przodu czy nie ma wilgoci, ewentualnie nie leje się gdzieś woda, jesli szyby parują non stop i para nie schodzi nawet podczas jazdy to ewidentnie w aucie jest sporo wilgoci...
Przetrzep auto całe porzadnie szczególnie okolice pod dywanem z przodu czy nie ma wilgoci, ewentualnie nie leje się gdzieś woda, jesli szyby parują non stop i para nie schodzi nawet podczas jazdy to ewidentnie w aucie jest sporo wilgoci...
parujace szyby pomocy
Panowie mokry jest dywanik od strony kierowcy. Mozliwe ze to nagrzewnica? Jesli tak to gdzie ona jest i czy macie jakis poradnik jak sie do niej dostac.
parujace szyby pomocy
I jeszcze pytanko na temat wilgoci w bagazniku macie pomysly gdzie najczescie jest problem ze woda dostaje sie do srodka? Nie ma jej duzo ale zawsze cos i pasuje to usunac.
-
- Użytkownik
parujace szyby pomocy
Raczej na 100%, dlatego pytałem czyKoGi pisze:mokry jest dywanik od strony kierowcy. Mozliwe ze to nagrzewnica?
Do tego mokry dywanik, więc wszystko wskazuje na nagrzewnicę. Sprawdź jeszcze stan plynu. Żeby ją wymienić to pewnie tak jak w mk4 trzeba całą dechę zwalić, rozszczelnić klimę, więc trochę roboty jest.daniel23584 pisze:Nie czuc plynem chlodniczym? Szyby nie sa tluste?
ALH -> 205 -> soft
-
- Użytkownik
parujace szyby pomocy
Kupa roboty niestety Cie czeka, w bagazniku bym sprawdził uszczelki. U mnie była pęknięta i ciekło podczas każdego deszczu :/
parujace szyby pomocy
Ok sprawdzilem i uszczelki sa wporzadku ale ta woda cieknie z lewej storny tak jakby z pod lampy sa tam jakies uszczelki ktore moga puszczac wode?
parujace szyby pomocy
Tak masz uszczelki lamp, które mogą puszczać wodę do bagażnika. Druga opcja to kratki wentylacyjne pod zderzakiem.