A Ty co dzisiaj zrobiłeś dla swojej eRki?
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Zainstalowałem na telefonie AndroidAuto zassane z miejsca alternatywnego do Google Play (oficjalnie aplikacja nie jest u nas jeszcze dostępna) żeby sprawdzić jak działa telefon połączony w ten sposób do samochodu.
Jedyny atut, to to, że google maps wyświetlają się na ekranie nawigacji. Cała reszta funkcjonalności telefonu jest kastrowana ze względów bezpieczeństwa.
Działa jedynie zestaw głośnomówiący i kilka aplikacji do muzyki, podcastów i smsów.
O yanosiku, czy dowolnym laptimerze na ekranie nawigacji nie ma mowy.
Jednym słowem nie warto.
Złotym środkiem byłby Mirror Link działąjący w trakcie jazdy, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobi tego oficjalnie.
Jedyny atut, to to, że google maps wyświetlają się na ekranie nawigacji. Cała reszta funkcjonalności telefonu jest kastrowana ze względów bezpieczeństwa.
Działa jedynie zestaw głośnomówiący i kilka aplikacji do muzyki, podcastów i smsów.
O yanosiku, czy dowolnym laptimerze na ekranie nawigacji nie ma mowy.
Jednym słowem nie warto.
Złotym środkiem byłby Mirror Link działąjący w trakcie jazdy, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobi tego oficjalnie.
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dziś wymieniłem... odmę na nowa poprawiona przez VW + nowa uszczelka
kupiłem popychacz i uszczelnienie i okazało się ze po 57tyś km popychacz jest jak nowy, żadnych śladów zużycia... następna kontrola przy kolejnej wymianie oleju
po lewej popychacz wyciągnięty z auta po prawej... nowy jeszcze nie rozpakowany
kupiłem popychacz i uszczelnienie i okazało się ze po 57tyś km popychacz jest jak nowy, żadnych śladów zużycia... następna kontrola przy kolejnej wymianie oleju
Kurde aż jestem w szoku w jakim jest stanie Zastanawia mnie czy to zasługa programu, paliwa, sposobu eksploatacji.. Dobrze wiedzieć, że jest w dobrych rękach
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Brawo ty ale pod maska malo sterylnie no
MY 2017| MK 7.5 .:R | Variant | DSG| Indium Grey
Mój VaRia(n)t
Grupa na FB Golf R/R32 Polska
Gdyby Golf R był dla wszystkich nazywałby się GTI
Mój VaRia(n)t
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: A Ty co dzisiaj zrobiłeś dla swojej eRki?
ptaku pisze:Brawo ty ale pod maska mało sterylnie no
a co tam kombinować?? stage III mi wystarczy na jakiś czas a z nim nie wiele widać.... jedynie osłona z TTS i dolot z r32 na wiosne cos będzie zmieniał w wyglądzie może trochę carbonu pod maskę wrzucę
nie wiem... ciężko powiedzieć... myślę zasługa małego przebiegu i jednak wymian oleju co 15tys km.MatthewG pisze:Kurde aż jestem w szoku w jakim jest stanie Zastanawia mnie czy to zasługa programu, paliwa, sposobu eksploatacji.. Dobrze wiedzieć, że jest w dobrych rękach
przestawiłem sobie kompa na przypominanie co 10tys km.
Kevin: o czystosci mowie z zewnatrz gabinet a pod maska kurz hahaha
Mój VaRia(n)t
Mój VaRia(n)t
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ptaku pisze:Kevin: o czystosci mowie z zewnatrz gabinet a pod maska kurz hahaha
no tak ale wstyd ale to pod obudowa silnika jest obiecuje poprawe
No przeciez jaja sobie robie BTW obudowa z TTS wchodzi bez zadnych modyfikacji czy trzeba cos porzezbic ?
Mój VaRia(n)t
Mój VaRia(n)t
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ptaku pisze:No przeciez jaja sobie robie BTW obudowa z TTS wchodzi bez zadnych modyfikacji czy trzeba cos porzezbic ?
szczerze mówiąc nie wiem ale mysle ze nie będzie większego problemu
Masz może numer części tego popychacza? A odma to coś co też jest sens wymieniać? Wiesz może od kiedy wychodzi ta poprawiona wersja? Bo ja mam auto z 2012.Kevin_mkII pisze:dziś wymieniłem... odmę na nowa poprawiona przez VW + nowa uszczelka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
popychacz 06D 109 309C w aso około 160-170zł, ja kupiłem z febiego 37162 za 72zł w intercarsie + uszczelka pompy aso ok 20zl44FG pisze:Masz może numer części tego popychacza? A odma to coś co też jest sens wymieniać? Wiesz może od kiedy wychodzi ta poprawiona wersja? Bo ja mam auto z 2012.
apropo odmy nie wiem kiedy wychodziła nowa...poprawiona ale najnowsza ma numer: 06F129101R w aso udało mi się załatwić po zniżkach za ok 140zł
Dzięki. A ten popychacz idzie zmienić samemu czy nie ma co się w to chrzanic? Swoją drogą jeśli się do niego nie dobiorę to można jakoś inaczej stwierdzić że jest do wymiany?
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
wymiana to 15 min, inaczej nie sprawdzisz jego stanu44FG pisze:Dzięki. A ten popychacz idzie zmienić samemu czy nie ma co się w to chrzanic? Swoją drogą jeśli się do niego nie dobiorę to można jakoś inaczej stwierdzić że jest do wymiany?
MK5 GTI DSGhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=467361
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jasne... tez robiłem to sam... jeśli masz co najmniej jedną prawą ręke dasz rade niestety bez demontażu nie da się sprawdzić czy popychacz nadaje się do wymiany
prosta i szybka instrukcja w formie video
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AE7dBHvDWXo[/youtube]
prosta i szybka instrukcja w formie video
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AE7dBHvDWXo[/youtube]