Witam!
Samochód dzisiaj odpalał normalnie, a pod wieczór zaczęły się dziać cuda. Nie odpalił, poczekałem aż przestało padać i odpalił, przejechałem się kawałek, wcisnąłem sprzęgło żeby zahamować do zera i samochód zgasł, nie chciał odpalać i zaczęły się problemy, po przekręceniu kluczyka wszystko zaczęło dziwnie cykać (najprawdopodobniej zegary), kontrolki zaczęły się palić i gasnąć naprzemian, wskazówka paliwa się podniosła i opadła.
Filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=1p54rK6 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Na przekręconym kluczyku wskazówka paliwa opadła, wyłączyłem kluczyk i przekręciłem jeszcze raz - już się nie podniosła. Dopiero jak odczekam jakąś minutę to po przekręceniu znowu się podniesie i opadnie.
Czy możecie mi pomóc? Samochód był u mechanika tydzień temu na komputerze nie pokazał żadnych błędów....
Czy to może być kostka stacyjki?
Błagam, pomóżcie.
Najprawdopodobniej elektryka, nie mogę tego zdiagnozować!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
może być...viktorion pisze:Czy to może być kostka stacyjki?
gdzieś gubi prąd, jak nie na kostce to może aku się kończy...może klema nie dokręcona, masa upalona/zaśniedziała
Akumulator nowy, ma może 2 miesiące..
Klemy sprawdzałem. Powiem mechanikowi żeby wymienił kostkę stacyjki i sprawdził przekaźniki oraz masę. Ale będę wdzięczny za dodatkowe rady
Klemy sprawdzałem. Powiem mechanikowi żeby wymienił kostkę stacyjki i sprawdził przekaźniki oraz masę. Ale będę wdzięczny za dodatkowe rady