Czy wówczas jest sens przechodzić na T15... nie aż tak, będzie wcześniej wstawać, kompresory jeśli chodzi o wydajność są bardzo podobne. T15/ko3 mają za to lekkie łożyskowanie, mniejszą wartość AR muszli wydechowej, mniejsze wirniki, szybko wbijają ciśnienie, górę jednak mogą mieć ciut słabszą szczególnie jeśli np miałbyś 10tkę, właśnie ponieważ wirniki są dużo mniejsze, choć ja upalałem T15 na sporych doładowaniach na sekcji 10 i nic mi nie zatykała, to Twój wybór już, jeśli masz turbinę za darmo i chcesz się pobawić to wydaje mi się że dla zabawy warto. Jeśli miałbym wybór jeździć na k14/T2, a przerzucić się na k03/T15 i oczekiwałbym poprawy dynamiki auta, to bym się nie zastanawiał. Zresztą nawet teraz mając 1.9 używam nadal T15, ale jestem ponoć przypadkiem nieuleczalnym.
![kac :kac:](./images/smilies/kac.gif)
Bądź co bądź wykres na k03 na forum zalega, i na 9tce z pinem i k03 AAZ zrównał się z AFNem, jeśli to Ci wystarczy to czemu nie?
Dokładnie chodzi mi o ten wykres, może pogadaj z tym użytkownikiem to coś dowiesz się więcej:
viewtopic.php?f=82&t=390008&p=6889753#p6877353" onclick="window.open(this.href);return false;
PS.
1.4 bara możesz z tej turbiny wydusić śmiało więc moc jeszcze powinna skoczyć.